autovit.ro

Aston Martin Valkyrie va fi unul dintre cele mai extrem hypercar-uri ce pot circula pe drumurile publice

Englezii de la Aston Martin au publicat imagini cu viitorul supercar Valkyrie. Deși pare o mașină de curse, acest automobil va putea circula legal pe drumurile publice. Doar 150 de exemplare vor fi fabricate.

Proiectul hypercarului Valkyrie a fost dezvoltat de către Aston Martin împreună cu inginerii echipei de Formula 1 Red Bull Racing. Doar 150 de exemplare vor fi produse, iar debutul comercial va avea loc în 2019.

aston-martin-valkyrie-4

Până atunci, Aston Martin a publicat o serie de imagini cu o versiune aproape de forma finală a puternicului hypercar. Exteriorul este impresionant și se aseamănă foarte mult cu o mașină de Formula 1 carosată, iar interiorul pare desprins din cockpitul unui prototip de anduranță. Volanul rectangular este foarte similar cu cele folosite în automobilele de competiție, iar centurile de siguranță sunt în patru puncte. Opțional, clientul poate alege centuri de siguranță în șase puncte, exact ca în mașinile de circuit.

aston-martin-valkyrie-11

Aston Martin Valkyrie va folosi un motor aspirat V12 de 6.5 litri produs de Cosworth asociat cu un sistem hybrid KERS, un sistem direct inspirat din tehnologia folosită în Formula 1. Unitatea va livra 1.130 cai putere. Și asta pentru o caroserie care cântărește doar 1.030 kilograme. Puterea este transmisă prin intermediul unei cutii de viteze secvențiale cu șapte trepte.

aston-martin-valkyrie-2

Fiecare exemplar Aston Martin Valkyrie va costa 2.5 milioane lire sterline.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)