autovit.ro
B SECTIUNI

ATENȚIE LA PIETONI – TRAUME IREPARABILE!

Mașinile se repară, pietonii nu!

Acesta este mesajul prinicpal al campaniei de prevenire rutieră „TRAUME IREPARABILE”, lansată de Poliția Română, în parteneriat cu Autovit.ro, Mercury 360 și AVAC (Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație). Campania urmărește reducerea evenimentelor rutiere produse din cauza neacordării priorității de trecere pietonilor de către conducătorii de vehicule.

Proiectul are ca obiectiv prevenirea accidentelor rutiere, prin informarea șoferilor şi a celorlalți participanți la traficul rutier cu privire la consecințele neacordării priorității de trecere pietonilor.

În iunie 2015 – mai 2019 au fost 2659 accidente cu victime, produse din cauza nerespectării priorității pietonilor pe trecere. Dintre victime, 45 au decedat, 403 au fost grav rănite, iar 2354 au fost ușor rănite.

Clipul video pentru promovarea mesajului a fost realizat cu ajutorul victimelor unor evenimente rutiere, astfel încât conducătorii de vehicule să conștientizeze că pietonii sunt vulnerabili, iar riscurile la care îi expun în cazul unui accident sunt foarte mari. În timp ce mașinile se repară și merg mai departe, de cele mai multe ori persoanele accidentate suferă traume fizice și psihice greu sau imposibil de depășit.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)