autovit.ro

Volkswagen Atlas, cel mai mare SUV din gama constructorului german, ar putea ajunge și pe piața europeană

Volkswagen a lansat modelul Atlas, un SUV de dimensiuni mari, special pentru piața nord-americană. Însă, oficialii mărcii germane spun că Volkswagen Atlas ar putea fi comercializat și pe piața europeană.

Volkswagen a lansat modelul Atlas în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, iar la acel moment oficialii mărcii germane declarând că SUV-ul de dimensiuni mari va fi comercializat doar pe piețele din America de Nord și China. Ulterior, aceștia au revenit spunând că Atlas va fi disponibil și în Rusia.

Der neue Volkswagen Atlas (USA)

De curând însă, oficialii mărci au recunoscut că se gândesc serios să introducă modelul Atlas și în Europa. Deși modelul Touareg este încă foarte popular, există piețe pe care Atlas ar putea deveni un model bine vândut.

“Ne gândim la Europa. Pentru cele mai multe regiuni, Toureg este maşina potrivită, dar există unele pieţe precum Rusia şi Orientul Mijlocul unde Atlas ar putea fi popular. Atlas este mare, aşa că trebuie să evaluăm cererea, pentru că ar putea fi prea mare pentru a încăpea în garaje. Dar cu siguranţă există pieţe europene unde ar avea sens”, spune Elmar-Marius Licharz, şeful diviziei de modele de mari dimensiuni din cadrul Volkswagen.

Der neue Volkswagen Atlas (USA)

Noul Volkswagen Atlas este un SUV de dimensiuni impresionante, cu o lungime de peste cinci metri. Pe piața nord-americană, VW Atlas este propulsat de motoare pe benzină 2.0 TFSI sau 3.6 VR6 de 238 sau 280 cai putere. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze automată cu opt trepte. Dacă modelul Atlas va fi adus pe piața din Europa, Volkswagen va adăuga, cel mai probabil, o versiune diesel animată de propulsorul 2.0 TDI de 190 CP.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)