autovit.ro

Audi A1 – analiza pieței second-hand

Ești în cautarea unui model de clasă mică, dar ai pretenții premium? În acest caz, variantele nu sunt prea multe. Evident, există Mini sau Fiat 500, dar acestea pot fi incluse în segmentul mini. Dacă vrei ceva mai mult spațiu, atunci alternativele sunt destul de limitate, una dintre ele fiind reprezentată de Audi A1. Modelul de clasă mică al celor de la Audi se află încă la prima generație și este destul de puțin reprezentat pe piața de mașini rulate. Totuși, există câteva oferte. Iată care sunt acestea.

 

Audi A1 (2010-prezent)

Actuala generație a lui A1 împarte platforma tehnică cu alte modele ale grupului VW, printre care VW Polo, Skoda Fabia sau Seat Ibiza, însă calitatea asamblării, gama de motorizări și natura premium fac din A1 un model cu un comportament cu totul special. Trebuie știu că A1 permite o multitudine de configurații și echiparea cu echipamente unice pentru clasa mică, ceea ce face ca prețurile să fluctueze destul de mult, chiar și la modele ce par identice ca rulaj și motorizare. Așadar, verificați cu atenție lista de echipamente opționale atunci când alegeți un model.

audi-a1-4

Audi A1 – prețuri între 9.500 și 15.000 de euro

Prețurile pornesc de la circa 15.000 de euro, pentru un A1 din 2013, cu un rulaj nu prea mare, de circa 60.000 de km. Sub capotă găsim dieselul 1.6 TDI, foarte eficient, cu valori de cuplu ce fac din micul Audi un model rapid și agil în traficul urban. Totuși, dacă nu rulați anual un număr de kilometri prea mare, atunci vă puteți orienta spre motorizările pe benzină, care oferă valori de consum corecte pentru masa și dimensiunile lui A1. Spre exemplu, un A1 echipat cu motorul 1.4 TFSI de 122 CP, cu un rulaj similar celui de mai sus, dar cu an de fabricație 2011, are un preț de circa 13.000 de euro. În aproape aceleași condiții, dar la un preț de 12.000 de euro se poate achiziționa versiunea echipată cu motorul 1.2 TFSI de 85 CP. Pentru modelele mai slab echipate, prețurile coboară spre 10.000 de euro sau chiar mai puțin pentru cele care au un rulaj mai ridicat, de peste 100.000 km.

audi-a1-facelift-3

Audi A1 este un model foarte bine adaptat la traficul urban, cu un comportament agil, în special deoarece este ușor de manevrat și de parcat în spațiile înguste. Indiferent de motorizare, consumul este bun. Printre echipamentele opționale speciale care echipează A1 amintim de sistemul de sunet cu subwoofer, stație și incinte special dezvoltate, care va face deliciul pasionaților de muzică.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)