autovit.ro

Audi A8 – a patra generație pentru nava-amiral a constructorului german din Ingolstadt

Audi a lansat cea mai nouă generație a modelului A8. Cel mai mai mare model din gama de sedan-uri vine cu un design nou, un interior plin de tehnologie și motorizări noi.

Audi a dezvăluit a patra generație A8 în cadrului unui eveniment găzduit de orașul spaniol Barcelona. Chiar dacă designul exterior este nou, liniile generale au fost păstrate de la modelul anterior, designerii germani dorind o evoluție la acest capitol și nu o revoluție. Noul model A8 va oferit, ca de obicei, în două variante de ampatament. Varianta normală are o lungime de 5,17 metri în timp ce versiunea cu ampatament mărit se numește A8L și măsoară 5,3 metri lungime.

Audi A8 L

Noul A8 este dotat cu cele mai noi tehnologii, iar acest lucru este vizibil încă de la blocurile optice ce folosesc tehnologia HD Matrix LED. Stopurile impresionante pot folosi atât tehnologia LED, cât și OLED. Bineînțeles, semnalizatoarele dinamice sunt folosite și pe noul A8.

Motorizările prezente la lansare sunt două unități de 3.0 litri, una diesel și una pe benzină. Motorul V6 TDI produce 286 CP, în timp ce propulsorul V6 TFSI livrează 340 cai putere. Ulterior, gama de motorizări va fi mărită cu două motoare cu opt cilindri: un 4.0 TDI de 435 CP și un 4.0 TFSI de 460 CP. Versiunea de top a modelului A8 va fi motorizată de un motor W12 de 6.0 litri.

Pentru versiunea Audi A8L va exista și o variantă plug-in hibrid. Motorul pe benzină de 3.0 TFSI va fi asociat cu un motor electric. Ansamblul va livra un total de 449 CP și 700 Nm.

Audi A8 L

Interiorul noului A8 este dominat de comenzi tactile și numeroase tehnologii de ultima oră. Sistemul de comandă vocală este acum disponibil pentru o lungă serie de funcții ce pot fi activate vocal. Noul A8 are capacități autonome, ce pot fi activate prin intermediul butonului AI amplasat pe consola centrală. Sistemul Traffic Jam Pilot funcționează până la viteze de 60 km/oră pe autostradă și drumuri de mare viteză. Mașina poate porni singură de pe loc, accelera, vira și frâna. Sistemul este util într-un ambuteiaj, cel de la volan putând astfel să lase mașina să urmeze ritmul coloanei, fără a mai acționa fizic comenzile.

În cadrul aceluiași pachet AI, Audi oferă și sistemele Parking Pilot și Remote Garage Pilot. Sistemele permit manevrarea mașinii fără a fi la volan prin intermediul unei aplicații pentru smartphone.

Suspensia activă permite diverse setări ce pot fi alese de către cel de la volan. Astfel suspensia poate fi setată pentru confort sau sportivitate.

Audi A8 L

Noul Audi A8 este produs în Germania la uzina Audi din Neckarsulm. Primele exemplare vor fi livrate în această toamnă, prețul de pornire fiind de 90.600 euro.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)