autovit.ro

Audi își mărește gama de SUV-uri prin introducerea modelului Q8

Audi a lansat oficial cel mai nou SUV din gama sa. Numit Audi Q8, noul model este propunerea germanilor din Ingolstadt pentru segmentul SUV-ului de lux.

Audi a lansat oficial cel mai nou model SUV din gama sa. Numit Audi Q8, noul model se plasează în zona SUV-urilor de lux, cu un look inspirat de conceptul Q8 Sport și un interior preluat de la limuzina Audi A8.

Fizic, este chiar un pic mai mic față de modelul Audi Q7, care depășește cinci metri în lungime. Noul Audi Q8 are 4,99 m lungime iar partea frontală este dominată de grila Singleframe, prize de aer mari și blocuri optice LED. Designul este diferit față de restul gamei, adoptând un look mai agresiv. Revenind la comparația cu Q7, noul model este mai lat, având o lățime de 2.0 metri. În ceea ce privește spațiul din interior, comunicatul constructorului german spune că acesta este comparativ cu cel al rivalilor din segment (BMW X6 și Mercedes-Benz GLE-Coupe).

Ca de obicei, noul SUV Audi dispune de sistemul de tracțiune integrală quattro ca dotare standard, iar opțional va primi și sistem de direcție integrală.

Interiorul este similar cu cel al modelului Audi A8 și folosește noua planșă de bord digitală numită Virtual Cockpit. Nu mai puțin de trei ecrane digitale sunt la dispoziția celui de la volan, iar majoritatea comenzilor sunt tactile, fără a exista un buton fizic. Arsenaul de sisteme de siguranță este complet incluzind 17 senzori, cinci camere video și un scaner laser ce oferă informații sistemelor de cruise control și a celor de prevenire a accidentelor.

Noul model Audi Q8 va fi disponibil începând cu luna iulie. Pentru început va fi disponibilă doar versiunea Q8 50 TDI ce folosește motorul V6 de 3.0 litri și 286 CP. Anul viitor vor urma și motorul TDI 3.0 de 231 CP și un TFSI pe benzină de 3.0 litri și 340 CP.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)