autovit.ro
B SECTIUNI

Audi oprește livrarea modelelor A6 și A7 echipate cu motor diesel V6 de 3.0 litri

Scandalul Dieselgate revine, autoritățile germane declanșând o investigație împotriva celor de la Audi suspectând folosirea unui dispozitiv pentru modificarea emisiilor poluante la modelele echipate cu motorul V6 TDI de 272 CP.

Audi a confirmat oprirea livrărilor pentru modelele A6 și A7 echipate cu propulsorul diesel V6 de 3.0 litri și 272 CP după constarea unor nereguli. Ambele modele fac parte din generația anterioară C7, noua generație de modele A6 și A7 nefiind afectate de această oprire.

Într-un comunicat de presă, Audi spune că: “s-au constatat nereguli la software-ul care gestionează unitatea de propulsie V6 TDI Gen2 de 200 kW (272 CP) folosită pe modelele A6 și A7 de generație C7, modele ce se află la finalul ciclului de producție. Livrările au fost oprite imediat, clienții care au comandat un astfel de model au fost notificați”.

Aproximativ 60.000 de automobile vor fi afectate de oprirea livrărilor, dintre care 30.000 de unități erau destinate pieței din Germania.

Presa germană relatează că autoritățile germane suspectează utilizarea unui dispozitiv pentru trucarea emisiilor poluante. Audi spune că va clarifica situația împreună cu autoritățile germane.

Audi face parte din grupul Volkswagen, concern ce a trecut prin scandalul Dieselgate, unde automobilele echipate cu motoare diesel 2.0 TDI vândute pe piețele din Statele Unite și Europa au fost echipate ilegal cu dispozitive pentru trucarea emisiilor poluante.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)