autovit.ro
B SECTIUNI

Audi și Global Bioenergies au produs benzină ecologică care nu conține petrol

Audi s-a asociat cu Global Bioenergies, un producător de combustibili bio din Franța, pentru a produce un prim lot de benzină ecologică. Aceasta nu este derivată din petrol, ci este obținută printr-un proces de fermentare, elementul de bază fiind izobutenul produs din biomasă.

Global Bioenergies și Audi s-au asociat pentru a produce și testa benzina ecologică obținută prin fermentare din biomasă. Noul produs chimic este produs sintetic fără a utiliza petrol. Rezultatul este o benzină cu cifră octanică 100, dar pentru că această benzină ecologică nu conține sulf și benzen, arde foarte curat. Noul produs are toate elementele necesare pentru a putea fi testat de către Audi în mediu real. Pentru început, producătorul german de automobile va testa noua benzină ecologică în laborator și apoi pe motoare de test. Dacă acest prim lot de benzină ecologică produs de francezii de la Global Bioenergies se bazează pe izobuten produs din biomasă, următorul pas este eliminarea completă a biomasei. Francezii vor să modifice procesul de producție și în viitor vor să obțină benzina ecologică doar din apă, hidrogen, bioxid de carbon și lumina soarelui.

Audi-e-benzin-labAudi nu este la prima încercare de a găsi alternative ecologice la carburanții actuali. Audi a anunțat de curând și fabricarea unui prim lot de motorină ecologică, iar de ceva vreme compania gemană s-a implicat și în producția pe scară industială a combustibulului numit e-gas, o alternativă ecologică pentru metan. Audi investește resurse pentru a găsi o alternativă ecologică pentru toți carburnații actuali bazați pe petrol.

Global Bioenergies a construit o uzină pilot pentru procesul de obținere a izobutenului, materia de bază pentru benzina ecologică, în orașul francez Pomacle, lângă Reims. Izobutenul este obținut din materiale regenerabile ca biomasa. Un alt partener este Centrul Fraunhofer pentru procese chimice și biotehnologice din Leuna, Saxonia. Chimiști de aici tratează izobutenul obținut de Global Bioenergies cu hidrogen pentru a îi transforma în benzină ecologică.

 

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)