autovit.ro

Audi TT Sportback concept – un coupe cu patru portiere foarte aproape de producția de serie

La Salonul Auto de la Paris, Audi a prezentat un coupe cu patru portiere ce are la bază tehnologia și platforma utilizată pentru noul TT. Conceptul are o lungime de 4,47 metri, ceea ce îl poziționează în clasa compactă și, cel puțin în forma de concept, este mai scurt decât Mercedes CLA, care poate fi un rival pe măsură.

 

Sub capota spectaculosului concept prezentat de Audi se găsește un propulsor 2.0 TFSI care dezvoltă 400 CP, ceea ce face ca puterea litrică să fie de 200 CP, o valoare excepțională chiar și pentru un supercar. Alături de sistemul de tracțiune integrală quattro (cu un diferențial central poziționat pe puntea spate) și de cutia S tronic cu dublu ambreiaj, Audi TT Sportback concept reușește să accelereze de la 0-100 km în doar 3,9 secunde, performanțe demne de un supercar. În ciuda acestora, consumul mediu este de doar 7,0 l/100 km. Pentru cei entuziaști este foarte plăcut și faptul că motorul se turează până la 7200 rpm, mai rar pentru un propulsor turbo.

Audi-TT_Sportback_Concept_2014_1600x1200_wallpaper_05Audi TT Sportback concept – construcție din materiale ușoare

Dinamica a fost atent studiată, conceptul având un centru de greutate foarte jos, o construcție ușoară din materiale precum aluminiul și promite foarte multă agilitate. Pentru aceasta, TT Sportback utilizează cea mai nouă evoluție a structurii Audi Space Frame (ASF).  La exterior, trebuie notată echiparea cu faruri cu LED-uri, iar la interior disponibilitatea noului ecran LCD pentru instrumentele de bord, care înglobează sistemul de navigație și are o diagonală de 12,3 inchi.

Este foarte interesant că tot ceea ce prezintă acest concept nu este departe de producția de serie, ceea ce ne face să credem că există șanse foarte ridicate ca o versiune de serie să fie prezentată în scurt timp. Astfel, Audi ar propune un model compact, cu o caroserie cu patru portiere și siluetă de coupe. Singurele modele comparabile sunt Mercedes CLA și BMW Seria 4 Gran Coupe, însă acestea sunt mai mari ca lungime, cel de-al doilea fiind chiar construit pe o platformă de clasă medie.

 

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)