autovit.ro

Auris hibrid oxigeneaza Romania

Toyota Romania lansat oficial in urma cu doua zile Auris HSD. Noua compactă cu cinci usi este echipata in premiera cu un sistem de propulsie integral hibrid, fiind totodata singurul model de acest fel din segmentul C de inalta competitivitate. Ca o reflexie a demersurilor Toyota in directia mobilitatii sustenabile, tehnologia Hybrid Synergy Drive va servi drept tehnologie-nucleu, aplicabila tuturor modelelor viitoare ale casei nipone.

La nivel global, constructorul japonez va lansa un numar de aproximativ zece noi modele-hibrid in prima parte a intervalului 2010 – 2020, compania avand ca obiectiv pana in anul 2020 disponibilitatea echiparii tuturor modelelor sale cu derivate propulsate de sistemul revolutionar.

Ansamblul hibrid este alcatuit dintr-un motor termic pe benzina de 1,8 litri VVT-i si unul electric, iar puterea combinata este de 136 CP. In aceasta configuratie, masina accelereaza de la 0 la 100 km/h in 11,4 sec, in timp ce viteza maxima este de 180 km/h. In privinta consumului si a noxelor, Auris este in pozitia de lider de clasa, cu un neglijabil 3,8 l/100 km si numai 89 g/km.

Mai mult, in modul exclusiv electric – EV, toate emisiile poluante sunt zero, monovolumul avand o autonomie de pana la 2km la o viteza restrictionata de 50 km/h. Si designul exterior aminteste ca avem de-a face cu un model special, iar pe langa impactul vizual puternic, artificiile de design au rolul de a crestere a eficietţei aerodinamice si a performantelor de consum Interiorul prezinta instrumente de bord, comenzi si tapiterie specifice variantei hibrid.

Auris HSD costa in Romania 24.200 cu TVA inclus, iar de bani astia primesti o masina bine echipata si foarte ozone-friendly.

Analiza completa a modelului Toyota Auris disponisbil aici…

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)