autovit.ro

Automobilele parcate neregulamentar în București vor fi ridicate

Începând de astăzi, luni 26 august 2019, Primăria București începe ridicarea automobilelor parcate neregulamentar, dacă acestea blochează instituții, căi de acces sau traficul mijloacelor de transport în comun.

Primăria Capitalei începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în București. Primăria va folosi mijlocele proprii și nu va mai apela la firme private pentru acest serviciu. Procesul de ridicare va fi unul continuu, timp de 24 de ore din 24 și are ca scop fluidizarea traficului din București.

Vor fi vizate în special mașinile care blochează circulația vehiculelor de intervenție, accesul în școli, spitale, insituții publice, dar și circulația mijloacelor de transport în comun sau activitatea utilajelor de salubrizare.

Ridicarea mașinilor se va face la dispunerea polițiștilor rutieri sau polițiști locali, iar procesul de ridicare și depozitare va fi efectuat de către Compania Municipala Managementul Transportului București cu șase autospeciale cu platformă.

Mașinile ridicate vor fi depozitate în spaţiile special amenajate din Bulevardul Timişoara nr. 161-163, Sector 6 şi Bulevardul Metalurgiei nr. 69-71 (str. Drumul Jilavei nr. 113), Sector 4, care vor avea program de funcţionare permanent, automobilele putând fi recuperate la orice oră.

Pentru a afla unde a fost transportat automobilul ridicat, cetățenii pot suna la numerele de telefon 9544 Brigada de Poliție Rutieră sau 9752 Poliția Locală. Vehiculele sunt returnate proprietarului (sau deținătorului/ utilizatorul legal) după achitarea tarifelor de ridicare, transport și depozitare, în vaza certificatului de înmatriculare în originial sau a oricărui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau folosință, precum și un act de identitate al solicitantului.

Tarifele pentru ridicare și transport sunt 200, respectiv 150 lei (pentru vehiculele cu o masă de până la 5 tone inclusiv) și 270 și 200 lei pentru cele cu o masă peste 5 tone.

La aceste sume se adaugă tariful pentru depozitare de 150 lei pe zi. Practic suma minimă care trebuie achitată pentru recuperarea automobilului este de 500 lei.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)