autovit.ro

Autostrada Arad-Nădlac și noul punct de trecere al frontierei vor fi finalizate în luna iunie

Lotul II al autostrăzi Arad-Nădlac va fi finalizat în luna iunie. Odată cu el va fi dat în folosință și noul punct de trecere al frontierei de la Nădlac și astfel vom putea traversa granița fără a mai părăsi autostrada. Noua vamă de la Nădlac va avea o suprafață de 22 de hectare, devenind cel mai mare punct de frontieră din România.

Lucrările la lotul II al autostrăzii Nădlac-Arad vor fi finalizate în luna iunie a anului curent. Întregul tronson a fost deja asfaltat și acum se lucrează la montarea de parapeți, garduri și panouri de antifonare. Lotul II al autostrăzii cuprinde tronsonul dintre localitatea Pecica și Arad, iar după finalizare se va putea circula pe autostradă pe traseul Timișoara-Arad-Nădlac.

Autostrada A1În ceea ce privește data deschiderii autostrăzii de la Arad la Nădlac pentru traficul rutier, directorul de proiect pentru autostrada Arad-Nădlac a spus că CNADNR nu a stabilit încă o dată exactă, dar cel mai probabil traficul va fi permis în momentul în care va fi inaugurat și punctul de trecere a frontiere situat pe autostradă. Acesta a mai spus ca inaugurarea punctului de trecere a graniței ar putea fi dat în folosință în luna iulie. Partea maghiară este și ea aproape de finalizarea lucrărilor la autostrada M43 care va face legătura între vama Nădlac și autostrada M5 ce merge către Budapesta. Avem, așadar, șanse mari să circulăm pe autostradă de la Arad până la Budapesta începând cu luna iulie a acestui an.

Lotul II din autostrada Arad-Nădlac are o lungime de 16 kilometri, din care șase au fost dați deja în folosință încă din luna decembrie 2014. Segmentul care urmează a fi inaugurat are o lungime de 10 kilometri și este situat între DN7 Pecica și Arad. Construcția autostrăzii dintre Arad și Nădlac a fost împărțittă în două loturi, distanța totală fiind de 39 kilometri. Lucrările au fost deschise în luna octombrie 2011, dar contractele au fost reziliate la finalul anului 2012 din cauza întârzierilor.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)