autovit.ro

Autostrada Nădlac-Arad va fi inaugurată pe 11 iulie

Autostrada Nădlac-Arad și noul punct de trecere al frontierei dintre România și Ungaria vor fi inaugurate pe 11 iulie. Tot atunci se va face joncțiunea cu autostrada maghiară și vom putea circula pe autostradă de la Timișoara până la Budapesta.

Purtătorul de cuvânt al CNADNR (Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România) a anunțat că 11 iulie este data când va fi inaugurat lotul II al autostrăzii Nădlac-Arad. De asemenea, la aceeași dată va fi dat în folosință și noul punct de trecere al frontierei ce va lega autostrada românească de autostrada M43 maghiară. Astfel, vom putea circula pe autostradă de la Timișoara până la Budapesta.

autostrada_a1Lotul II din Autostrada Nădlac-Arad are o lungime de 16 kilometri, însă șase kilometri au fost deschiși circulației în luna decembrie 2014, odată cu primul lot, pentru a exista legătură între DN 7 și șoseaua de mare viteză. Astfel, CNADNR va deschide traficului cei zece kilometri rămași, cuprinși între DN 7 Pecica și Arad. Partea maghiara va inaugura în aceeași zi, ultimul tronson din autostrada M43, segmentul ce leagă punctul de trecere al frontiere de orașul Mako. România va avea, pentru prima dată în istorie, o conexiune la nivel de autostradă cu altă țară.

Va mai dura însă până când vom putea circula neîntrerupt pe autostradă de la București și până la graniță. În cel mai fericit caz, acest lucru se va întâmpla spre finalul anului 2018. România trebuie să finalizeze încă trei segmente de autostradă pentru a lega capitala de graniță. Cel mai avansat lot este cel dintre Timișoara și Lugoj, segment care ar putea fi deschis circulației în acest an. Urmează lotul dintre Lugoj și Deva, care are termen de finalizare luna iunie 2016, dar probabil va depăși acest termen. Cel mai dificil segment rămâne problematicul Pitești-Sibiu, la care abia se fac studii de fezabilitate.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)