autovit.ro

Autostrada Orăștie-Sibiu se închide pentru reparații începând cu 7 septembrie

CNADNR va restricționa traficul rutier pe un sector de 22 de kilometri al autostrăzii A1 Orăștie-Sibiu începând cu data de 7 septembrie. Șoferii vor fi nevoiți să folosească o rută alternativă ce folosește DN1.

CNADNAR a anunțat că va închide o porțiune de 22 kilometri din Autostrada Orăștie-Sibiu pentru a permite constructorului să remedieze construcția defectuoasă de pe acest lot. Segmentul în cauză este situat între nodurile rutiere de la Cunța și Săliște, iar traficul va fi deviat pe DN1 începând cu ora 8.00 în dimineața acestei zile, 7 septembrie.

Din cei 22 kilometri ai lotului 3, șase au fost afectați serios de tasările și alunecările de teren, pe suprafața de rulare apărând crăpături de mari dimensiuni.

”Instituirea acestei restricţii este necesară în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 al autostrăzii (kilometrul 60+600 proiect). Menţionăm că, atât experţii tehnici din partea antreprenorului, cât şi cei din partea beneficiarului, au concluzionat că apariţia şi evoluţia defectului (crăpătura) de la kilometrul 275+650 nu s-a cauzat unui fenomen de alunecare a terenului, ci unei tasări structurale pricinuită de execuţia necorespunzatoare a lucrărilor la corpul autostrăzii, în perioada 2012 – 2013”, spune CNADNR într-un comunicat de presă.

Autostrada romania

Conform Companiei de Autostrăzi, traficul va fi închis pentru o perioadă de timp de o lună și jumătate, dar perioada poate varia în funcție de condițiile meteo. Lucrările de reparație vor fi făcute de către constructor, CNADNR considerând că antreprenorul are responsabilitatea deplină pentru remedierea defectelor apărute, atât în perioada de execuţie a lucrărilor, cât şi în perioada de garanţie (patru ani)”. Lucrările de reparație vor fi executate pe cheltuiala constructorului.

Lotul trei al autostrăzii Orăștie-Sibiu a fost inaugurat în luna noiembrie 2014 în prezența premierului Victor Ponta și a Ministrului Transporturilor de la acea vreme, Ioan Rus.

4 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)