autovit.ro

Audi RS6 Avant, supercar de familie

Romania nu este o tara care apreciaza break-urile, fiind considerate inca de inainte de 1989 mai degraba vehicule utilitare si “batranesti”. In ciuda unor modele cu oarece succes, romanii continua inca sa prefere statutul pe care o caroserie in trei volume il ofera in locul aspectelor practice specifice unui break.

In alte tari europene insa, lucrurile stau exact invers: tinerii prefera automobile de tip hatch-back sau break, mult potrivite unei vieti active, in timp ce sedanurile sunt alese in special de cetatenii in varsta.

Cultura break-urilor este atat de dezvoltata incat exista modele pentru orice gusturi si buzunare. Cel mai recent exemplu este noul Audi RS6 Avant, un automobil scump, spatios, dar mai ales deosebit de performant – un adevarat supercar de familie.

Bazat pe A6 Avant, dar cu o caroserie picantate de diversi apendici aerodinamici, meniți a imbunatati comportamentul dinamic la viteze mari, dar si a anunta caracterul vulcanic al automobilului, noul RS6 ascunde sub capota o adevarata uzina – un V8 de 4,0 litri cu doua turbine de supraalimentare, capabil a dezvolta nu mai putin de 560 CP. “Pachetul” mai include si o transmisie automata cu opt trepte, dar si un sistem de tractiune integrala “quattro”.

Performantele anuntate sunt cu adevarat impresionante, depasindu-le pe cele afisate de supercarul veritabil Audi R8 4,2 FSI, ba chiar ajungand in zona lui Lamborghini Gallardo, cel puțin in chiparea “Dynamic plus”. Astfel, acceleratia 0-100 se realizeaza in 3,9 secunde, in timp ce viteza maxima poate ajunge la 305 km/h.

Acum, or fi in Romania break-urile subapreciate, dar totusi cate de rare sa fie hyper-market-urile in Germania incat sa ai nevoie de o astfel de bestie pentru a-ti face mai rapid cumparaturile?

6 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)