autovit.ro

BMW aniversează 40 de ani de existență pentru Seria 7 prin lansarea unei versiuni speciale

BMW Seria 7 nu are nevoie de nicio carte de vizită deoarece de-a lungul ultimelor patru decenii și-a construit un renume formidabil. Nava amiral a constructorului din Munchen a reprezentat mereu un etalon pentru exclusivitate, lux şi tehnologii sofisticate. Pentru a sărbătorii cele patru decenii de excelență, bavarezii au lansat o versiune aniversară, denumită BMW Seria 7 Edition 40 Jahre.

 

Producția noii versiuni a limuzinei de lux va debuta în luna octombrie și va pune puternic accentul pe posibilitățile de individualizare și configurare, care vor include programul BMW Individual și BMW Individual Manufaktur. Deși este o versiune specială, Seria 7 Edition 40 Jahre va putea fi configurată cu motoare cu 6, 8 sau 12 cilindri, atât în versiunea scurtă, cât și în cea lungă. În plus, din program nu a fost uitată nici versiunea plug-in hibrid.

P90268628_highRes_the-bmw-7-series-edi

BMW Seria 7 Edition 40 Jahre aduce o notă suplimentară de eleganţă şi exclusivitate prin culorile expresive ale caroseriei. Sunt disponibile două variante. Nuanţa exclusivistă BMW Individual Frozen Silver metalizat impune un accent progresist, luciul mat accentuând intens designul puternic al suprafeţelor exterioare. Culoarea exclusivistă BMW Individual Petrol Mica metalizat urmează tradiţia nuanţelor discrete şi elegante de albastru utilizate pe caroseriile sedanurilor BMW de lux.

P90269664_highRes_the-bmw-7-series-edi

Culorile, care sunt aplicate printr-un proces foarte elaborat, vin în combinaţie cu pachetul M Aerodynamics, BMW Shadow Line şi jantele BMW Individual de 20 de inchi, din aliaj uşor, cu design V-spoke. O altă particularitate a designului exterior este însemnul ediţiei, conceput exclusiv pentru aniversarea modelului şi localizat pe montantul B şi pe pragurile uşilor. La interior, Seria 7 Edition 40 Jahre este pusă în valoare de combinaţia de materiale rafinate, designul exclusivist şi manopera de mare precizie.

 

BMW Seria 7 – o istorie de 40 de ani

Timp de patru decenii, cu modelele sale de de top, BMW a reuşit să creeze o interpretare specifică a plăcerii de a conduce. Astfel, Seria 7 și-a asumat rolul de pionier pentru inovaţiile tehnologice care au împins industria auto spre progres. Indiferent că vorbim de Check Control System (1977), primul motor cu 12 cilindri la un automobil german în era postbelică (1987), primul sistem integrat de navigaţie la un automobil de serie din Europa (1994), revoluţionarul concept de operare iDrive, serviciul de mobilitate BMW Online (2001) sau premiera utilizării internetului fără restricţii într-un automobil (2008), inovaţiile au fost prezentate, în mod constant, în premieră la diferitele generaţii BMW Seria 7.

P90268632_highRes_the-bmw-7-series-edi

Prin urmare, lista reperelor tehnologice legate de istoria BMW Seria 7 este lungă şi fascinantă. Un bun exemplu în acest sens este reprezentat de farurile cu tehnologie laser de la ultima generație a Seriei 7. Datorită acestei tehnologii, raza de acţiune a fazei lungi – în comparaţie cu farurile LED – creşte până la 600 de metri.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)