autovit.ro

BMW X4 a ajuns la a doua generație

A doua generație a crossoverului X4 a fost lansată oficială de către producătorul german. Noul model se prezintă cu un look nou și interior revizuit, iar premiera oficială va avea loc la Salonul Auto de la Geneva.

BMW X4 a fost lansat în 2014 și devenea fratele mai mic al modelului X6, împrumutând de la acesta look-ul de coupe SUV. BMW X4 folosea platforma SUV-ului compact X3 și s-a bucurat de un succes moderat cu 200.000 de unități vândute.

A doua generație vine cu un look schimbat, dar profilul de coupe a fost păstrat. Noul X3 este modelul cu care se înrudește și împarte cu acesta un interior similar. Noul BMW X4 a crescut în dimensiuni, dar păstrează o gardă la sol de 204 mm și poate traversa un vad de apă cu adâncimea de 500mm.

Designul exterior este aliniat actualei linii de stil cu o grilă a radiatorului mai mare și blocuri optice restilizate. Partea din spate a fost și ea redesenată, stopurile având un design nou.

Noul BMW X4 va fi disponibil în trei variante de echipare denumite xLine, M Sport X și M Sport. Variantele se deosebesc prin elemente optice exterioare. Versiunea M Sport X are accesorii mai robuste ce permit escapade pe drumuri neasfaltate, în timp ce versiunea M Sport este gândită pentru cei care vor un automobil mai sportiv.

Noul X4 poate fi comandată cu cheia BMW DisplayKey. Aceasta este un device inteligent cu un ecran tactil de 2,2 inch ce poate oferi informații despre automobil (nivel carburant, data următoarei revizii, etc).

În ceea ce privește motorizările, BMW anunță șapte variante pentru noul model X4. BMW X4 xDrive20i va folosi motorul de 2.0 litri benzină ce dezvoltă 184 CP. Va fi asociat cu cu cutie de viteze automată cu opt trepte, iar puterea este transmisă către ambele punți. Varianta xDrive30i utilizează tot motorul de 2.0 litri, dar puterea a fost mărită la 252 CP. Din vară va fi disponibilă și varianta M40i. Aceasta va folosi motorul de 3.0 litri cu șase cilindri ce va livra 360 CP și 500 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/oră se va face în 4,8 secunde.

Pentru cei care preferă motorizările diesel, aceștia vor putea alege între versiunile X4 xDrive20d echipată cu motorul diesel 2.0 de 190 CP, xDrive25d de 231 CP sau xDrive30d. Aceasta din urmă va folosi un motor diesel de 3.0 litri de 265 CP. Noutatea este introducerea și a unei versiuni M40d echipată cu un diesel cu șase cilindri de 3.0 litri ce dezvoltă 326 CP.

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)