autovit.ro

BMW M760Li xDrive – cel mai rapid model Seria 7 din istorie

La fel ca și generația anterioară, era de așteptat ca Seria 7 să primescă un propulsor V12 pentru versiunea sa de top. Dacă asta nu era chiar o surpriză, faptul că celei mai puternice Seria 7 i-a fost alăturată particula M este oarecum neașteptat. Totuși, M760Li nu este un adevărat model M, ci unul care ține de M Performance Automobiles, ce include versiuni poziționate imediat sub veritabilele M-uri.

Chiar și așa, Seria 7 ce poartă apelativul M760Li xDrive are sub capotă un propulsor V12 biturbo, de 6,6 litri, care dezvoltă 600 CP și 800 Nm. Acesta a fost preluat de la Rolls-Royce Ghost, dar a fost modificat și actualizat. Performanțele sunt aproape de necrezut pentru o limuzină din clasa de lux – 3,9 secunde pentru accelerația 0-100 km/h și o viteză maximă limitată la 250 km/h sau, în cazul în care se comandă pachetul M, aceasta limită este ridicată la 305 km/h. Aceste performanțe sunt posibile și datorită sistemului de tracțiune integrală xDrive, care este oferit ca dotare standard, dar și a cutiei automate cu 8 trepte. La fel ca și acestea, în pachetul de dotări oferite în echiparea de serie, M760Li include echipamente precum suspensia pneumatică adaptivă, sistemul de bare stabilizatoare active sau direcția integrală, care permit un comportament dinamic ridicat, specific mărcii.

BMW M760Li xDrive

BMW M760Li – echipare M sau Excellence

Pentru a scoate în evidență caracterul sportiv, M760Li este echipat cu jante de 20 inchi, evacuări generos dimensionate și inscripții V12 pe montantul spate. La interior, dotarea de serie include piele Nappa Exclusive și inserții de aluminiu. Totuși, pentru cei care își doresc o imagine mai sofisticată, îmbrăcată în mai multă eleganță, BMW a creat un pachet de echipare denumit Excellence. Acesta îndepărtează inscripțiile M, aduce un alt model de jante, mai elegante și schimbă pachetul optic pentru interior, cu detalii și texturi orientate spre lux, nu spre sportivitate.

BMW M760Li va putea fi admirat de public la Salonul Auto de la Geneva, care își va deschide porțile în data de 3 martie, iar livrările vor începe ulterior.

 

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)