autovit.ro

BMW România introduce devizul digital de service cu explicații video

BMW România anunță introducerea unui nou serviciu destinat clienților mărcii. Pentru operațiunile de service, clienții vor primi un deviz digital însoțit de explicații video.

BMW România a introdus un nou serviciu pentru clienții de service. Aceștia pot primi acum devizul digital de service SVC (Smart Video Communication). Clientul poate accesa informațiile online, poate vedea defecțiuniile identificate și poate alege operațiunile pe care le consideră necesare.

Noul serviciu este gândit pentru o interacțiune simplă și transparentă cu cu service-ul BMW. La prezentarea clientului în service, asistentul de service explică clientului opţiunea de deviz digital de service Smart Video Communication SVC. Apoi, la inspecţia maşinii, tehnicianul de service realizează un video explicativ, prezentând defecţiunile şi problemele identificate.

Clientul primeşte informaţia sub forma unui link care deschide un formular web într-un format responsive, adaptat pentru a putea fi citit atât pe calculator, cât şi pe telefonul mobil.

Fiecare operaţiune de service este explicată în prezentarea video, iar clientul are posibilitatea, printr-un simplu click, să selecteze doar operaţiunile pe care le consideră necesare.

Pe baza selecţiei, clientul primeşte imediat costul total al intervenţiilor, iar atelierul este notificat automat cu privire la operaţiunile aprobate de client.

Pentru moment, devizul de service SVC este disponibil la o serie de dealeri selectați, urmând a fi extins în toată rețeaua de service BMW.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)