autovit.ro

BMW Seria 2 Convertible – o nouă decapotabilă în gama constructorului bavarez

BMW adaugă un nou model decapotabil în gama sa de modele. Este vorba de noul BMW Seria 2 Convertible, un urmaș al Seriei 1 decapotabile. Noul model este bazat pe actualul Seria 2 Coupe și continuă tradiția modeleleor decapotabile cu tracțiune spate și patru locuri, o specialitate a mărcii din Munchen. Noul BMW Seria 2 Convertible va putea fi admirat de către public la Salonul Auto de la Paris din luna octombrie a acestui an.

BMW a păstrat rețeta clasică pentru noul său model decapotabil: tracțiune spate, soft-top textil și patru locuri adevărate. Noul Seria 2 Convertible preia calitațile versiunii coupe și le oferă într-o versiune fără plafon. Va exista inclusiv un performant M235i Convertible, un model ce se adresează celor care își doresc o decapotabilă extrem de performantă. Noul BMW M235i Convertible intră astfel în competiție directă cu Audi S3 Cabriolet.

Evoluție

P90160672-highResNoul BMW Seria 2 Convertible înlocuiește apreciatul model Seria 1 decapotabil. Față de acesta, noul model a crescut în dimensiuni fiind mai lung cu 72 mm și având un ampatament mai mare cu 26 mm. Volumul portbagajului a fost și el majorat cu 30 de litri, având acum un volum total de 335 litri atunci când plafonul este la locul său și 280 litri când soft-topul este pliat în portbagaj. Referitor la plafonul textil, acesta va putea fi comandat în trei nuanțe diferite, iar timpul total pentru capotare sau decapotare este de 20 secunde. Operațiunea poate fi executată și în mers până la viteza de 50 km/oră. În ceea ce privește caroserie, noul Seria 2 Convertible se laudă cu o rigiditate torsională mărită cu 20% față de fostul model.

La interior, noul model decapotabil este identic cu modelul Seria 2 Coupe și beneficiază de toate sistemele inaugurate de varianta Coupe.

Motorizări

P90160688-highResLa lansare, noul BMW Seria 2 Convertible va fi oferit în patru variante de motorizare. Prima variantă este modelul 220i ce folosește motorul de 2.0 litri și 184 CP. Cuplul acestui propulsor este de 270
Nm, iar accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în 7.5 secunde. Urmează în gamă versiunea 228i ce folosește același propulsor de 2.0 litri, dar cu o putere mărită la 245 CP și un cuplu motor de 350 Nm. Această versiune are nevoie de 6.8 secunde pentru a atinge 100 km/oră. Verisiunea de top pentru motorizările pe benzină este performantul M235i Convertible cu al său motor de 3.0 litri și șase cilindri ce produce 326 CP și 450 Nm. Cifre suficient de mari pentru o accelerație de 5.1 secunde de la 0 la 100 km/oră. Amatori de motoare diesel vor avea la dispoziție o singură versiune numită 220d ce utilizează propulsorul de 2.0 litri și 190 CP.

Linii de echipare

Păstrând metoda folosită și pentru ale modele din gamă, BMW va oferi noul model în patru variante de design. Diferite elemente vizuale diferențiază cele patru linii de design pentru ca fiecare client să își găsească modelul potrivit. Cele patru linii sunt: Advantage, Sport, Luxury și M Sport. Cel din urmă este oferit doar pentru modelul de top M235i și constă dintr-un pachet de accesorii sportive.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)