autovit.ro

BMW Seria 4 Concept, misterul a fost dezvaluit

BMW a prezentat oficial primele imagini cu Seria 4, noul coupe ce va fi expus in premiera la Salonul Auto de la Detroit, din ianuarie 2013. Desi este in esenta un coupe pentru Seria 3, modelul dispune de un design sensibil diferit de cel al berlinei, cel putin prin prisma detaliilor, pe alocuri extravagante.

Proportiile caroseriei au evoluat perfect din punct de vedere dinamic: Seria 4 Coupe este mai lung, mai lat si mai jos decat modelul pe care il va inlocui anul viitor. Iar asta nu e tot, caci un ochi avizat va observa imediat si consola fata redusa, luneta mai plonjata sau spatele mai scurt, ceea ce duce automobilul, din punct de vedere al atitudinii, spre zona GT-urilor.

Formele din interior sunt in esenta identice cu cele dintr-un Seria 3, insa bavarezii par ca nu si-au impus nicio limita in a garnisi habitaclul cu materiale de cea mai buna calitate, rezultatul fiind impresionant. Designerii au ales o tenta clasica, cu piele maron si insertii de lemn nobil, cumva in contradictie cu dinamismul hi-tech afisat in exterior.

Constructorul nu a facut publice prea multe date tehnice – ceea ce nu e foarte dramatic, avand in vedere ca designul era de departe cea mai mare necunoscuta, motorizarile urmand a fi preluate de la Seria 3. Ce aflam insa este ca, in comparatie cu sedanul din care este derivat (si care, din punct de vedere dinamic, este considerat o referinta in clasa), coupe-ul propune ampatament si ecartamente marite. Combinati asta cu un centru de greutate garantat mai jos si va veti putea face o impresie despre tinuta de drum pe care noul model o va “arunca” in lupta cu concurenta.

Si acesta este doar inceputul, pentru ca BMW pregateste pentru completarea viitoarei game a Seriei 4 un cabriolet, dar si un “GranCoupe” cu caroserie sportiva si patru usi.

Schimbarea numelui, de la “Seria 3 coupe” la “Seria 4 coupe” corespunde noii nomenclaturi BMW, care identifica sedanurile si modelele cu tenta familiala prin cifre impare, iar coupe-urile si derivatele prin cele pare. Asta inseamna ca vom vedea si un Seria 2 Coupe, iar, daca ni se permite sa visam frumos, poate chiar si un Seria 8…

Dar pana atunci, cum vi se pare acest Seria 4 Concept?

4 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)