autovit.ro

BMW va introduce un motor diesel cu patru turbine ce va dezvolta 395 CP

BMW va lansa în viitorul apropiat un motor diesel cu șase cilindri și nu mai puțin de patru turbine. Acest motor va furniza 395 CP și va deveni cel mai puternic motor diesel oferit pe un model de serie.

Acest viitor motor quad-turbo va fi oferit pentru Seria 7 de la BMW și va introdus în gama noului model anul viitor. Deși BMW nu a confirmat încă oficial această motorizare, surse apropiate mărcii bavareze spun că va avea o capacitate cilindrică de 3.0 litri. Puterea maximă de 395 CP va fi susținută și de un cuplu motor de 800 Nm.

bmw-seria-7-3

La ora actuală, BMW are în gamă un motor turbodiesel de 3.0 litri cu trei turbine ce echipează variantele M50d ale Seriei 5. Îl regăsim, deasemenea, și sub capota modelelor X5 și X6. Acest motor este asociat cu o cutie de viteze automată cu opt trepte produsă de ZF. Acceași versiune de transmisie ar putea fi folosită și pentru viitorul motor quad-turbo.

Rivalii de la Audi produc în acest moment un V8 TDI de 4.2 litri ce furnizează 385 CP, aceasta fiind în acest moment cel mai puternic diesel de pe piață. Dacă motorul BMW va fi produs și introdus pe un model de serie, va deveni cel mai puternic motor de acest fel de pe piață și va face acest lucru cu o cilindree semnificativ mai mică.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)