autovit.ro

BMW i Vision Dynamics – bavarezii declară război celor de la Tesla

Tesla nu mai este doar un copil mic care încearcă lucruri noi în industria auto. După ce în ultimii ani marca americană a fost privită cu scepticism și luată drept cobai pentru anumite tehnologii lucrurile par că se vor schimba într-un ritm rapid. BMW a prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt un concept direct orientat spre Tesla Model 3, modelul de volum recent prezentat de compania lui Elon Musk. BMW i Vision Dynamics prefigurează viitorul electric al bavarezilor, care au planuri mari pe termen scurt și mediu.

 

Conceptul prezentat la Frankfurt este un spectaculos coupe cu patru portiere. Dacă acesta va ajunge în producția de serie, probabil ca model situat între i3 și i8, cu denumirea de i5, va atrage extrem de multă lume datorită designului special, dar și al performanțelor.

Conceptul BMW i Vision Dynamics reprezintă o evoluţie suplimentară a proporţiilor BMW clasice: un ampatament lung, linia cursivă a acoperişului şi consolele scurte creează un profil de bază care străluceşte prin eleganţă şi dinamism. Această siluetă este întărită de suprafeţe de contur mari şi fluente, imaginea exteriorului dând impresia că ar fi tăiat dintr-o singură bucată. Vision Dynamics are un sistem de propulsie complet electric și este capabil să ruleze pentru 600 km, o autonomie impresionantă, indisponibilă în acest moment la nici un model de serie.

Deși bavarezii nu au publicat informații tehnice complete, știm că accelerația de la 0-100 km/h este realizată în mai puțin de 4,0 secunde, ceea ce înseamnă că putere motoarelor electrice este ridicată. Deși nu este un atu al mașinilor electrice, viteza maximă depășește pragul de 200 km/h.

“La BMW Group, viitorul mobilităţii electrice a sosit deja”, spune Harald Krüger, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG. “Avem mai multe automobile electrificate pe şosea decât orice competitor consacrat şi suntem angajaţi în extinderea activităţilor noastre în domeniul mobilităţii electrice ca parte a strategiei NUMBER ONE > NEXT. Până în 2025, vom oferi 25 de modele cu sistem de propulsie electrificat – 12 dintre aceste vor fi exclusiv electrice. Prin BMW i Vision Dynamics, prezentăm modul în care vedem mobilitatea electrică viitoare dintre i3 şi i8: un Gran Coupé cu patru uşi, dinamic şi avangardist. Prin urmare, electrificăm marca tradiţională BMW şi, în acelaşi timp, transpunem BMW i într-o dimensiune complet nouă.”

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)