autovit.ro

BMW X5 M și X6 M – o nouă generație pentru cele mai performante SUV-uri bavareze

Cele mai performante SUV-uri din gama BMW au ajuns la a doua generație. Atât BMW X5 M cât și X5 M primesc o motorizare nouă de 575 cai putere suficientă pentru ca sprintul de la 0 la 100 km/oră să se poată face în 4.2 secunde. BMW X5 M și X6 M își păstrează titlul de cele mai puternice și rapide SUV-uri din segment depășind rivalii Mercedes-Benz ML63 AMG și Porsche Cayenne Turbo.

Gama M de la BMW a inclus pentru prima dată și modele SUV acum cinci ani de zile. BMW X5 M și X6 M au fost lansate la Salonul Auto de la New York din 2009 și deschidea un segment nou în zona SUV-urilor performante. Noua generație a SUV-urilor BMW M se bazează pe actualul BMW X5, aflat la generația a treia și pe noul BMW X6, ajuns la a doua reiterare. Noile BMW X5 M și X6 M folosesc motorul V8 TwinPower Turbo de 4.4 litri ce dezvoltă 575 CP. Cuplul motor maxim este de 750 Nm și este disponibil între 2.200 și 5.000 rpm. Cu aceste cifre, oricare dintre cele două SUV-uri poate accelera de la 0 la 100 km/oră în doar 4.2 secunde, în timp ce consumul mediu de carburant este anunțat la 11.1 litri/100 km.

Motorizare mai performantă

BMW_X5_X6_M_54Noul motor turbo V8 de 4.4 litri oferă acum cu 4% mai multă putere față de predecesorul său, în timp ce consumul de carburant a fost redus cu 20%. Datorită acestui fapt, autonomia a crescut, un BMW X5 M sau X6 M putând parcurge 765 kilometri cu un plin de benzină. Propulsorul BMW beneficiază de două turbine twin-scroll, sistem Valvetronic și injecție directă de benzină. Cei 575 CP sunt livrați între 6.000 și 6.500 ture. Puterea este transmisă către toate cele patru roți prin intermediul unei cutii de viteze automate M Steptronic cu opt trepte.  Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/oră.

Design

Ambele modele poartă semnătura diviziei M și acest lucru poate fi observat dintr-o singură privire. Partea frontală a fost redesenată atât pentru X5 M, cât și pentru X6 M primind un spoiler cu suprafețe ample pentru prizele de aer. Aripile sunt și ele embosate pentru a sublinia prezența musculoasă și pentru a putea adăposti anvelopele de dimensiuni mari. Spoilerul spate adăpostește patru evacuări integrate perfect în difuzorul aerodinamic. În dotarea standard, BMW X5 M și BMW X6 M vin echipate cu jante de 20 inch. Opțional se pot alege jante de 21 inch. La interior avem atmosfera specifică modelelor dezvoltate de divizia M a grupului BMW. Volanul ergonomic M este piesa de rezistență a habitaclului. Pe el regăsim o serie de comenzi, inclusiv butoanele M programabile. Bineînțeles, BMW permite clienților să își personalizeze interiorul după bunul plac prin gama de accesorii Individual. Gama de culori este largă, iar tapițeria din piele poate fi din Alcantara sau piele Merino cu granulație fină și cusături colorate. La interior mai regăsim și levierul M pentru cutia de viteze automată Steptronic cu opt trepte.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)