autovit.ro

Bucureștiul este pregătit pentru prima zapadă

Primarul interimar al orașului București a declarat, după prima ședința a comandamentului de iarnă că, pe hârtie, autoritățile sunt pregătite să intervină pentru deszăpezire. De asemenea, el a declarat că nu există motive ca pe teren lucrurile să fie diferite față de planul deja pregătit.

 

La nivelul orașului București, Răzvan Sava (primar general interimar) a fost informat că există 593 de utilaje pregătite pentru deszăpezire, material antiderapant suficient, dar și resurse umane corespunzătoare echipamentului disponibil. Primarii de sector au afirmat că fiecare dintre cele 6 sectoare este pregătit, dar că există probleme specifice care apar în fiecare an, în special la ieșirile din oraș și în zona șantierelor în desfășurare.

Astfel:
– în sectorul 2 ar putea fi dificil de intervenit în zona Pantelimon din cauza lucrărilor care se efectueză;
– în sectorul 3 pe Splaiul Independenţei şi pe tronsonul de la linia de centură până la Calea Vitan;
– în sectorul 4 la pasajul Berceni şi la prelungirea Berceni;
– în sectorul 5 problemele pot să apară la intrarea din Bragadiru şi intrarea Bucureşti-Măgurele;
– în sectorul 6 la ieşirea spre Domneşti, dar şi zonele în care se lucrează la gurile de metrou spre Drumul Taberei.

deszapezire

Atenție sporită la parcare

De aceea, conducătorii auto sunt rugați să acorde atenție sporită acestor zone, în special cu parcarea neregulamentară care pune în dificultate utilajele. În fapt, aceasta este una dintre cele mai mari probleme atunci când trebuie deszăpezit orașul. Așadar, parchează mașină într-un loc regulamentar. În sectorul 6 s-a făcut o cerere specială Poliției Rutiere pentru a îndepărta pe anumite porţiuni balizele de pe bulevardul Iuliu Maniu, unde s-a făcut separaţie pe sens. Deși aceste modificări au fost făcute pentru siguranța traficului, utilajele de deszăpezire sunt în imposibilitatea de a întoarce și trebuie să meargă pe autostradă, ceea ce le-ar face să piardă timp semnificativ. Poliția Rutieră va lua măsuri în acest sens.

De asemenea, în caz de ninsori foarte puternice se i-a în calcul închiderea anumitor segmente de drum în București pentru ca deszăpezirea să se facă rapid și mult mai eficient. Aceste măsuri vor fi analizate de la caz la caz.

An de an deszăpezirea din București a lasat de dorit, autoritățile fiind mereu prinse pe picior greșit. În acest an planurile generale arată că totul este pregătit. Prima ninsoare este și ea aproape, așă că sperăm ca circulația să se desfășoare în condiții normale chiar dacă va ninge puternic.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)