autovit.ro

Bugatti Divo – un hypercar de 5 milioane de euro

Nu a trecut foarte mult timp de când Bugatti prezenta Chiron, hypercarul menit să înlocuiască Veyron, model care a stat la baza renașterii mărcii Bugatti. Cu toate acestea, marca franceză se pregătește de un o nouă lansare, de această dată și mai răsunătoare.

 

Momentan nu știm foarte multe detalii, pentru că Divo urmează să fie prezentat lumii pe 24 august în California, dar sunt deja informații neoficiale care schițează ceea ce vor putea cumpăra cei mai bogați pasionați de mașini ai lumii. În primul rând prețul de pornire pentru unul dintre cele 40 de exemplare ce urmează a fi construite este de cinci milioane de euro.

De asemenea, motorul pe care urmează să îl utilizeze Divo este același ca și în cazul lui Chiron, respectiv un W16 de 8,0 litri, cu patru turbine. Totuși, acesta urmează să fie mai puternic, peste valorile oferite momentan, de 1500 CP și 1600 Nm și va putea dezvolta o viteză maximă similară cu cea a lui Chiron. Aceasta nu va fi mai mare deoarece apăsarea aerodinamică a lui Divo va fi cu mult peste a lui Chiron.

Bugatti a lucrat extrem de mult la integrarea de materiale ultraușoare și reducerea greutății prin eliminarea elementelor inutile, astfel încât să obțină o mașină foarte manevrabilă, agilă și rapidă pe circuitele de viteză, nu doar în linie dreaptă, așa cum este de cele mai multe ori promovat sau acuzat Chiron.

În ceea ce privește accelerația de la 0 la 100 km/h, Divo va avea performanțe similare cu Chiron, cu o valoare de circa 2,5 secunde. Chiar dacă va fi mai ușor și mai puternic, granița celor 2,5 secunde este destul de greu de bătut. Chiar dacă platforma utilizată va fi aceeași cu cea de la Chiron, Divo va avea o caroserie special construită, care va aduce aminte de vremurile clasice în care caroseriile erau construite custom pentru fiecare client.

De unde numele Divo? Evident, există o poveste în spatele acestei alegeri. Albert Divo a fost un celebru pilot francez care a câștigat de două ori la finalul anilor ’20 celebra cursă de la Targa Florio.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)