autovit.ro

Calvarul inmatricularii masinii!

Traim in paralel cu o lume in care totul se electronizeaza, se optimizeaza, serviciile in folosul cetateanului devin din ce in ce mai performante, ursii Panda sunt ocrotiti si se are grija sa nu se consume prea multa hartie ca sa mai aiba si copacii o sansa!
La noi insa, NU!

Ceea ce ar trebui sa fie o banala schimbare de proprietar al unui autovehicol, se transforma brusc intr-un calvar!

In loc sa ti se ceara doar factura de cumparare, asigurarea si inspectia tehnica valabile, precum si dovada platii darilor catre Stat, esti inebunit cu tot felul de aberatii menite sa te tracaseze si sa-ti vina sa fugi cat vezi cu ochii.
Pe langa copii si copiute, semnaturi, stampile, delegatii si altele, cele mai comice doua sunt cea emisa de RAR, unde desi masina e inmatrculata in tara, trebuie din nou sa te duci sa-ti dea un certificat de autenticitate cum ca “mda, e o masnina autentica” si celalalt este o cerere care o adresezi comandantului Politiei, pe care desi nu il cunosti, esti obligat sa initiezi cu el un dialog prin care ii soliciti transcrierea masinii pe firma ta personala. What? Si ar putea, de exemplu, onor comandantul sa se uite la cerere, sa nu-i placa numele firmei si sa zica NU? Asa, de ciuda?
Sau daca avem in judet comandant femeie si-i scrii, dintr-un misoginism depasit combinat cu frica de autoritati, tot cu “Domnule comandant”, ce se intampla?

Una peste alta, cozi de ore in sir la RAR, cozi la Politie, ghisee special gandite cat mai jos astfel incat sa te inchini in fata “organelor”de o vreme deja civile…

Ce simplu o fi fiind in lumea paralela si normala in care NU traim!

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)