autovit.ro

Care este cea mai fiabila masina?

Opel Astra este autovehiculul cu cele mai putine defecte, conform rezultatelor raportului “Masini Rulate 2012” realizat de catre DEKRA, unul dintre liderii mondiali in domeniul expertizei din zona sigurantei, calitatii si mediului inconjurator.

And the winner is…

Cu un index de 96,9%, autoturismul de clasa compacta Opel Astra a reusit cel mai bun rezultat dintre toate masinile testate in categoria “Cel mai bun scor individual”. Mai mult, este a treia victorie consecutiva pentru Opel, in ceilalti doi ani anterior fiind desemnate castigatoare modelele Corsa (2010) si Insignia (2011). Mai trebuie amintit ca Opel Astra a obtinut un calificativ bun si la evaluarile de fiabilitate efectuate de catre ADAC.

Cum evalueaza DEKRA

DEKRA genereaza acest raport anual asupra masinilor rulate prin realizarea de evaluari clare in opt clase de vehicule si trei segmente de distanta. Raportul este bazat pe datele rezultate din 15 milioane de inspectii facute pe 230 de modele diferite. Sunt luate in considerare doar defectele tipice asociate masinilor rulate, precum coroziunea sistemului de esapament sau joc al suspensiei, astfel incat sa poate emite o evaluare corecta asupra fiabilitatii autoturismelor. Totusi defecte precum uzura pneurilor sau a lamelelor stergatoarelor de parbriz nu sunt luate in considerare.

Cine este Opel Astra?

Un autoturism emblematic pentru istoria Opel, compacta Astra a fost fabricata de-a lungul celor peste 20 de ani de experienta comerciala in patru generatii: Astra F (1991-1997), Astra G (1998-2003), Astra H (2004-2008) si Astra J (2009-prezent).

De la inceput Opel Astra a stabilit o serie de recorduri in materie de vanzari, iar rata scazuta a defectelor costisitoare si pretul avantajos i-au creat o buna imagine pe piata autoturismelor trecute de prima tinerete.

Pentru a va forma o parere despre procesul de fabricatie al modelului Opel Astra, puteti viziona un film realizat chiar pe linia de asamblare din fabrica Gliwice (Polonia):

Suntem curiosi sa aflam care sunt parerile voastre despre Opel Astra. Chiar este cea mai fiabila masina de pe piata second hand? Ati avut vreodata sau ati auzit de vreo problema serioasa la Opel Astra?

171 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)