autovit.ro

Care este cel mai aglomerat oras din Europa?

Nu de putine ori v-ati intrebat care ar fi cel mai aglomerat oras. Compania specializata in sisteme de navigatie, TomTom, a realizat un studiu cu privire la traficul din principalele 31 de orase europene cu peste 800.000 locuitori. Si la ce concluzii credeti ca au ajuns?

De la bun inceput trebuie mentionat ca analiza a fost efectuata in perioada ianuarie – martie 2012 si nu a inclus Bucurestiul ori alte orase mari din Europa de Est.

Dupa centralizarea datelor s-a constatat ca traficul din Varsovia atinge cele mai ridicate cote. Astfel o calatorie in capitala Poloniei dureaza cu 42% mai mult atunci cand traficul este situat la valori normale si cu pana la 89% mai mult dimineata in orele de varf. La elaborarea acestei statistici s-au luat in calcul informatii reale din trafic care au fost analizate impreuna cu peste cinci trilioane de masuratori preluate de pe serverele companiei specializate in sisteme de navigatie.

Studiul “TomTom Congestion Index July 2012” mai arata ca in Europa nivelul total al aglomeratiilor din trafic este de 24%, prin urmare o calatorie in principalele orase europene dureaza cu aproape un sfert mai mult timp decat in mod normal.

TomTom a intocmit chiar un clasament al primelor 10 orase europene cu trafic aglomerat:

1. Varsovia 42%
2. Marsilia 41%
3. Roma 34%
4. Bruxelles 34%
5. Paris 32%
6. Dublin 30%
7. Leeds-Bradford 28%
8. Londra 27%
9. Stockholm 27%
10. Hamburg 27%

La polul opus, cel mai fluent trafic regasim in capitala Elvetiei, Berna, unde nivelul aglomeratiei in trafic este de doar 8%, in Valencia (14%) si Amsterdam (15%).

Chiar daca studiul a fost efectuat numai in orasele din Europa de Vest, voi cam pe la ce nivel estimati traficul din Bucuresti?

5 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)