autovit.ro

Care sunt cele mai sigure masini?

Pe parcursul anului trecut, EuroNCAP a supus riguroaselor teste de impact 36 de noi autovehicule, masini care sunt comercializate in acest moment pe marea majoritate a pietelor europene. Iar pe baza rezultatelor obtinute, organizatia europeana de testare a sigurantei a intocmit un clasament al celor mai performante masini analizate. Stiti care sunt cele mai sigure opt noi autovehicule?

Testele EuroNCAP vizeaza patru mari criterii: protectia oferita pasagerilor adulti, protectia pasagerilor copii, protectia pietonilor in caz de impact si functionarea anumitor sisteme de asistenta la rulare. Iar pentru a obtine calificativul maxim de 5 stele, un autovehicul trebuie sa se impuna la toate aceste capitole… Totusi, o remarca pozitiva este aceea ca producatorii de autovehicule acorda o mare importanta acestor teste efectuate de EuroNCAP, astfel din ce in ce mai multe masini primesc calificativul maxim.

Pe baza rezultatelor obtinute la testele efectuate anul trecut, EuroNCAP a intocmit un clasament pe clase al performerilor in materie de siguranta:

ENCAP_2

Renault Clio – Clasa “Supermini”
Volvo V40 – Clasa “Small Family”
BMW Seria 3 – Clasa “Large Family”
Fiat 500L si Ford B-Max – Clasa “Small MPV”
Ford Kuga – Clasa “Small Off-Road 4×4”
Hyundai Santa Fe – Clasa “Large Off-Road 4×4”
Ford Transit – Clasa “Business and Family Vans”

 

Dupa cum se observa in clasamentul alaturat, Fiat 500L si Ford B-Max impart prima pozitie in categoria “Small MPV”, iar reprezentantii EuroNCAP mentioneaza ca Volvo V40 a obtinut cel mai mare scor combinat dintre toate autovehicule testate vreodata de catre organizatia europeana. De asemenea este pentru prima data cand EuroNCAP a comparat rezultatele autovehiculelor ce apartin categoriei “Business and Family Vans”. Astfel prin cele 5 stele obtinute la sesiunea de testare, Ford Transit s-a impus intr-o maniera categorica in acest popular segment.

 

Voi ce parere aveti despre acest clasament intocmit pe baza rezultatelor obtinute la simularile de impact efectuate de catre EuroNCAP in cursul anului trecut?

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)