autovit.ro

Care sunt mașinile recomandate începătorilor?

Ai depășit emoțiile școlii de șoferi, ai trecut de dificilul examen auto și te pregătești să-ți cumperi prima mașină? Dar știi oare ce trebuie să cumperi? Dacă ești pus în fața scenariului de mai sus, iată câteva sfaturi care te pot ajuta să iei decizia corectă.

 

Nu debuta la volan pe o mașină nouă. Experiența nu se câștigă peste noapte, așă că în primele luni la volan este de așteptat să faci greșeli, mai mici sau mai mari. De aceea, o mașină la mâna a doua, cumpărată cu un buget redus, este cea mai bună alegere. În primele mii de kilometri este foarte probabil să mai atingi mașina prin parcări, să nu reușești să eviți gropile din asfalt sau să nu găsesți coordonarea perfectă dintre mână și picior atunci când schimbi treptele de viteză. Ce înseamnă asta? Costuri care pot apărea pentru revopsire, pentru îndreptarea sau schimbarea jantelor, a unor elemente ale trenului de rulare sau o uzură excesivă a ambreiajului. Acestea cheltuieli pot fi reduse semnificativ dacă mașina pe care o conduci este una de valoare redusă, mai veche. În caz de accidente mici sau uzuri rapide, o mașină nouă va avea costuri de reparație net superioare unei mașini rulate.

sofer incepator

Alege o mașină de mici dimensiuni

Pentru a debuta la volan este foarte bine să conduci o mașină cu o cutie manuală. Dacă vei începe cu o cutie automată va fi foarte dificil să mai înveți să conduci o mașină cu o cutie manuală. Este mai geu la început, dar este calea corectă. În plus, nu căuta mașini puternice. Chiar dacă ai încredere în abilitățile tale, o mașină puternică te poate surprinde extrem de rapid. La viteze ridicate totul se întâmplă diferit și sigur nu ai experimentat așa ceva la școala de șoferi. Mergi treptat și învața din mers, cu pași mici. De asemenea, este ideal să cauți o mașină de dimensiuni mici, care te va ajuta să te descurci în spațiile înguste din oraș. Dacă poți alege, mizează pe mașina care te face să te simți confortabil la volan și care oferă cea mai bună vizibilitate de jur-împrejur.

Este foarte important ca atunci când debutezi pe cont propriu la volan să ai parte de toți factorii pozitivi. Acordă-ți timp pentru a învăța, pentru a evolua și alege mașina corectă. Dacă faci totul cum trebuie vei conduce o viață, suficient timp pentru a testa numeroase mașini, de puteri și mărimi diferite.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)