autovit.ro

Cât de des trebuie spălată mașina?

Una dintre cele mai dese întrebări care apar atunci când se discută despre întreținerea mașinii este cât de des trebuie ea spălată. Unii afirmă că operațiunea trebuie repetată într-un ciclu săptămânal pentru ca vopseaua să fie protejată, dar această perioadă trebuie ajustată în funcție de anumiți factori.

 

În principiu, mașina trebuie spălată atunci când se murdărește, nu? Teoretic da, însă trebuie avută atenție la anumiți factori. De exemplu, chiar și vara când mașina nu se murdărește atât de repede, este recomandată spalarea exteriorului atunci când pasările lasă urme nedorite pe caroserie. Găinațul de pasăre conține substanțe active cu rol coroziv, astfel încât lacul și vopseaua pot fi afectate. Dacă acesta nu este eliminat, daunele pot fi foarte greu de reparat, de multe ori fiind necesară revopsirea elementului respectiv. De aceea, este nevoie de măsuri rapide în astfel de situații. Aceeași situație se aplică și după drumurile lungi, când partea frontală a mașinii este plină de insecte. Un caz similar apare când parcați mașina sub anumiți copaci care, în anumite perioade ale anului, secretă un tip de clei. Acesta are, de asemenea, rol nociv asupra caroseriei și trebuie îndepărtat cât mai repede posibil.

Un alt caz în care este nevoie de spălări repetate ale exteriorului este pe timpul anotimpului rece. Substanțele cu care se stropesc străzile pentru deszăpezire și prevenirea înghețului sunt corozive și afectează în timp vopseaua și lacul mașinii. Astfel, pe parcursul anotimpului rece se recomandă drumurile regulate la spălătorie. Un aspect de care trebuie ținut cont este atenția mai mare spre zonele din zona pasajelor roților și sub mașină. Jetul de apă trebuie să ajungă și în aceste zone pentru a curața suprafața de sare și agenți corozivi.

sfaturi utile

Trăiești într-o zonă poluată? Dacă da, efectul nu este doar asupra sănătății tale, ci și al mașinii pe care o conduci. În momentul în care plouă, substanțele acide din aer sunt preluate de apă și se depun pe vopseaua mașinii. Ele sunt vizibile prin micile pete care, dacă nu sunt curațate devin permanente, erodând stratul de lac.

De aceea, răspunsul la întrebarea pusă în titlu este, de cele mai multe ori, că depinde de situație, de mediu și de anotimp. Dacă nu apar probleme precum cele de mai sus, iar mașina se menține curată, atunci poți trece pe la spălătorie și o dată la fiecare lună. Nu este nimic greșit în asta.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)