autovit.ro

Cat de fiabil este VW Golf V?

La a cincea generatie VW Golf (2004-2008) au fost constatate anumite concesii facute in ideea pastrarii unui pret competitiv pentru segmentul compact. Si chiar daca pe parcursul anilor au fost semnalate o serie de vicii de fabricatie, credeti ca se merita un VW Golf V second-hand?

Cum era de asteptat, VW Golf V nu a dezamagit in privinta calitatilor rutiere, a confortului oferit pasagerilor si nici la capitolul siguranta. Insa inevitabil pe parcursul anilor au fost semnalate si o serie de probleme in exploatare.

Ce spun utilizatorii…

O pondere insemnata dintre clientii de Golf V au apreciat gama de motorizari compusa din propulsoare fiabile si economice chiar si dupa rulaje mai mari.

La polul opus, un motiv de insatisfactie ar fi silentiozitatea motoarelor turbodiesel si finisajele modeste in raport cu generatia anterioara. In general nu au fost semnalate probleme grave de fiabilitate, insa anumite loturi dotate cu motorul 2.0 TDI de 140 CP au avut cateva necazuri cu turbina de supraalimentare.

Un punct nevralgic il poate reprezenta si instalatia de climatizare din cauza functionarii neregulate a gestiunii electronice. Alte necazuri sunt slabirea sistemelor de prindere a plansei de bord, precum si zgomotele generate la viteze mari de chederele geamurilor.

Rechemari in service

Constructorul a incercat in mai multe randuri sa rezolve cateva dintre viciile de fabricatie semnalate de catre clienti. Astfel la finele anului 2004 aproximativ 20.000 de exemplare vandute in intreaga lume au fost rechemate pentru remedierea unor probleme in privinta scurgerilor de combustibil.

Totusi  cea mai importanta remediere a fost efectuata in anul 2007 cand peste 1 milion de exemplare au fost rechemate pentru o inspectie a blocului optic spate deoarece existau suspiciuni in privinta aprinderii nemotivate a stopului de frana. De asemenea la mijlocul anului 2007 a fost efectuat un recall pentru aproximativ 14.000 exemplare asupra carora plana suspiciunea pierderii de lichid de frana.

Am incercat schitarea unui ghid care sa ajute potentialii clienti ai unui exemplar VW Golf V. Insa materialul nu este complet pana cand nu veti adauga si voi atat punctele tari cat si cele slabe ale unui exemplar VW Golf V…

192 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)