autovit.ro

Câteva sfaturi utile pentru orice proprietar de automobil

Cele mai simple și utile sfaturi sunt adesea ignorate de majoritatea șoferilor din lipsă de timp sau pur și simplu din lipsa informației. Iată câteva sfaturi simple pentru întreținerea automobilului propriu.

Pentru a avea un automobil în perfectă stare de funcționare și mereu gata de drum este bine să urmăm câteva sfaturi simple pentru îl menține în formă optimă:

  • Mută anvelopele între punțile automobilului pentru a le uza uniform. Roțile de pe puntea față se mută pe puntea spate și invers. Operațiunea este recomandată la fiecare 10.000 km parcurși.
  • Uităm mereu să verificăm presiunea în anvelope, însă acest factor afectează direct consumul de carburant și dinamica mașinii. Măcar o dată pe lună ar trebui să ne oprim la o vulcanizare sau o benzinărie care permite verificarea presiunii în roți.

  • Înainte de venirea sezonului rece este indicată o verificare a bateriei pentru a nu avea surprize neplăcute atunci când temperaturile scad sub zero grade.
  • Schimbarea unui bec ars este o operațiune relativ simplă pentru care nu este nevoie de o vizită în service. Nu atinge însă partea de sticlă a becului atunci când îl înlocuim. Pentru al îl manevra, cel mai bine îl ținem de soclul de metal.

  • Verifică nivelul uleiului regulat, deoarece motorul consum și ulei sau pot apărea pierderi. Dacă nivelul este scăzut, completează cu ulei cu aceleași specificații cu cel folosit deja,
  • Folosește carburant cu cifra octanică indicată de constructor. Folosirea unui carburant cu cifră octanică mai mare nu aduce un plus de putere pentru mașinile cu puteri normale. Diferența se simte doar în cazul automobilelor performante.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)