autovit.ro

Ce compactă premium poți cumpăra de pe piața second-hand?

Segmentul modelelor compacte este probabil cel mai apreciat atunci când vine vorba de raportul dintre preț, dotări, spațiu interior și performanță, iar majoritatea cumpărătorilor se îndreaptă spre producătorii generaliști care, prin modele precum Focus, Astra, Golf sau 308, oferă cam tot ceea ce poți să îți dorești. Totuși, există și cumpărători care caută mai multă prestanță, adică un model premium. Mai jos vă prezentăm ce variante există pentru un model compact premium.

 

Audi A3 – aceasta este cea mai accesibilă variantă dintre cele trei modele care urmează. Audi A3 este un model foarte comun în România, este relativ mai ușor de întreținut și oferă un interior bine finisat, cu materiale foarte bune, mult spațiu pentru pasageri și motoare economice. Cel mai întâlnit motor este 2.0 TDI, un propulsor foarte elastic, dar și economic. Foarte economic este 1.6 TDI, dar nu poate fi ales pentru performanțele sale. Pentru un model cu un rulaj mediu, cu un de fabricație 2010-2011 trebuie prevăzut un buget de circa 11.000 de euro.

 

BMW Seria 1 – cea de-a doua opțiune este unul dintre modelele de pe piața second-hand care își păstrează cel mai bine prețul, iar asta este valabil și pe piața de mașini la mâna a doua din Europa. Seria 1 este singurul model compact cu transmisie spate, ceea ce îl face foarte dinamic și agil, fiind un BMW adevărat din acest punct de vedere. Motorizările sunt variate, dar dieselul de 2,0 litri este cel mai întâlnit și este disponibil în mai multe versiuni de putere. Pentru un model din 2011-2012 prețul poate ajunge chiar și la 15.000 de euro, în funcție de motorizare și dotări.

 

mercedes clasa a spateMercedes-Benz Clasa A – ultima variantă este și cea mai scumpă dintre cele trei, deoarece noul Clasa A este cel mai nou model de pe piață, iar modelele comercializate au foarte puțini kilometri rulați, majoritatea fiind modele de test ale dealerilor. Astfel, pentru noua Clasa A bugetul minim este de circa 21.000 de euro pentru un exemplar cu un rulaj de 35.000 de km, cu dieselul de 1,8 litri sub capotă, care dezvoltă o putere maximă de 109 CP. Deși este unul dintre cele mai frumoase modele compacte de pe piață, Clasa A este destul de mică la interior și are un tren de rulare mai puțin confortabil decât al modelelor de mai sus.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)