autovit.ro

Ce dotări preferă clienții de mașini second-hand

Importul masiv de autoturisme second-hand din vestul Europei, dar și prețurile accesibile ale acestora atrag în fiecare zi mii de cumpărători români, dornici de a-și achiziționa primul autovehicul sau de a-și înlocui actuala mașină cu un model mai performant. 

Cu toate că piața de mașini second-hand înregistrează o cerere foarte mare, majoritatea persoanelor interesate speră ca viitoarea lor mașină să  îndeplinească anumite funcționalități și să vină echipată cu anumite dotări. Astfel, dacă ai o mașină second-hand la vânzare și te întrebi cât de rapid îi vei găsi un cumpărător, ar trebui să afli care sunt dotările preferate de potențialii clienți pentru a le putea evidenția în anunțul de vânzare. 

În cele ce urmează îți prezentăm dotările pe care orice viitor proprietar de mașină le-ar dori pe autoturismul pe care urmează să și-l cumpere și pe care le caută atunci când intră pe o platforma de anunturi online.

Climatizare auto

Climatizare

Cu toate că, până nu demult, această extraopțiune era trecută cu vederea de către doritorii unei mașini second-hand, climatizarea a devenit o dotare foarte importantă, fără de care majoritatea persoanelor nu ar achiziționa un autoturism.

Aglomerația urbană și temperaturile tot mai crescute au transformat funcția de climatizare într-o adevărată necesitate, atât pentru zilele toride de vară, cât și pentru cele geroase din anotimpul alb. În ceea ce privește funcția de climatizare, aceasta este asigurata prin trei sisteme diferite, respectiv: sistem de aer condiționat manual, sistem de aer condiționat automat (celebrul Climatronic al grupului VAG) și sistem de aer condiționat automat cu reglare pe zone.

Deși climatizarea cu reglare pe zone este cea mai avansată din punct de vedere tehnologic, un cumpărător obișnuit ar alege fără probleme un sistem de climatizare automat simplu, considerând că diferența de preț între cele două dotări este nejustificat de mare. 

Cutie de viteza automata

 Transmisie automată 

Cutia de viteze automată devine tot mai populară în rândul românilor, în special din cauza traficului tot mai intens. Având în vedere că și traficul extraurban devine tot mai congestionat, o mașină cu transmisie automată prezintă interes nu doar pentru persoanele care circulă des prin oraș, ci și pentru cele care se deplasează prin țară cu regularitate. 

Astfel, această dotare este preferată de șoferi, deoarece asigură un grad ridicat de confort și elimină nevoia de a acționa constant ambreiajul, îmbunătățind fiabilitatea mașinii.

Cu toate acestea, atunci când vine vorba despre o mașină cu transmisie automată, cumpărătorii se vor feri de modelele vechi și se vor orienta spre tehnologiile mai noi, precum DSG cu dublu ambreiaj, care asigură performanțe înalte și mențin consumul mașinii în parametri optimi. 

Citește și: Top 5 mașini accesibile cu cutie de viteze automata 

Calculator de bord auto

Sistem multimedia 

În condițiile în care, pentru mulți, confortul este o necesitate, și nu doar un moft, un sistem multimedia avansat este de mare interes pentru tot mai multe persoane. Având în vedere că epoca rudimentarelor casete este de mult apusă, clienții caută un sistem care să poată fi utilizat ușor și care să ofere o performanță sporită. 

Astfel, din acest punct de vedere, minimul pe care orice proprietar l-ar dori pe mașina sa este un sistem audio radio/CD compatibil cu MP3, însă mult mai apreciate sunt sistemele cu mufă auxiliară USB, care pot asigura redarea fișierelor audio de pe un dispozitiv extern. 

Tot în această categorie intră și sistemele de navigație integrate, care oferă un control mai facil comparativ cu un dispozitiv GPS extern și care oferă utilizatorului o experiență de utilizare mult mai bună. Cu toate că, până nu demult, această dotare era inclusă doar la mașinile din clasa premium sau lux, sistemul de navigație integrat a devenit un standard, cu care majoritatea producătorilor au decis să-și echipeze modelele de mașini. 

Airbaguri 

Având în vedere accidentele tot mai dese înregistrate pe drumurile din România, șoferii sunt tot mai preocupați de siguranța lor și caută modele de mașini cu cât mai multe dotări de siguranță. Cu toate că airbagul frontal reprezintă o dotare standard de siguranță, un potențial cumpărător va alege o mașină cu airbaguri laterale, pentru genunchi sau tip cortină, care vor reduce riscul de accidentări în cazul unui eveniment nefericit. 

Citește și: Imbunatatiri care ridica pretul masinii si scad sansele de vanzare

În cazul celor care caută autoturisme mai noi, dintr-o clasă superioară, aceștia vor dori ca viitoarea lor mașină să fie dotată și cu airbag de alunecare, care previne alunecarea sub centură în cazul unui accident, airbag central, care se deschide între pasageri pentru a preveni contactul dintre aceștia în cazul unui eveniment rutier sau airbag centură, care protejează mai bine toracele pasagerului în cazul unui impact. 

Dacă vrei să-ți scoți autoturismul la vânzare, iar acesta are cel puțin una din dotările menționate anterior, este important să o scoți în evidență corespunzător atunci când publici anunțul de vânzare, pentru a-ți crește șansele de a găsi un cumpărător și pentru a obține un preț cât mai bun. 

Sursa Foto: Shutterstock

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)