autovit.ro

Ce impresie v-a facut Opel Meriva?

Chiar daca nu a avut o evolutie spectaculoasa la capitolul vanzari, monovolumul de clasa mica a punctat decisiv in materie de organizare a interiorului. Iar in exploatare, utilizatorii au mai descoperit si alte avantaje…

Meriva_1

Chiar daca la inceput Opel Meriva a avut de suferit din pricina pretului de achizitie destul de ridicat, in timp utilizatorii si-au dat seama ca au facut o investitie buna.

In primul rand utilizatorii unui Opel Meriva din prima generatie s-au declarat multumiti de utilitatea sistemului de aranjare a interiorului FlexOrganizer, de capacitatea mare de transport si de confortul oferit pasagerilor. Monovolumul creat pe platforma tehnica a modelului Corsa s-a mai dovedit eficient in materie de costuri de exploatare si de intretinere. Clientii au mai remarcat rata scazuta a viciilor de fabricatie, precum si comportamentul rutier ferm.

Meriva_2

Si acum, prima generatie Opel Meriva se dovedeste deosebit eficienta in exploatarea urbana gratie dimensiunilor compacte si prin suprafata vitrata generoasa care nu ascunde unghiuri fara vizibilitate, atat in trafic cat si in timpul manevrelor de parcare. Tot o bila alba a fost primita pentru calitatea asamblarilor si pentru uzura minora a materialelor textile folosite la finisarile interioare. Mai mult, in ultima perioada preturile de achizitie la varsta a doua au scazut considerabil

Meriva_3

Fiind vorba de un monovolum construit pe o platforma de clasa mica antifonarea habitaclului este relativ modesta, astfel utilizatorii au reclamat zgomote in rulare mai ales in cazul motorizarilor turbodiesel. In cazul exemplarelor din prima decada de fabricatie a fost semnalata o lipsa de progresivitate a servodirectiei. Alte puncte nevralgice sunt zgomotele provenite de la sistemul de directie ori de la suspensia fata, percepute mai ales pe sectiuni de drum cu denivelari.

Voi ce mai stiti despre aceasta prima generatie Opel Meriva? V-ar tenta un astfel de monovolum de clasa mica?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)