autovit.ro

Ce poți cumpăra rapid de la dezmembrări dacă ai o mașină mai veche

În cazul în care ai un accident minor sau vrei să schimbi o componentă mecanică și ai o mașină mai veche, care nu mai merită investiția pentru a cumpăra piese noi, te poți orienta spre parcurile de mașini dezmembrate. Dar ce poți cumpăra de aici?

 

 

În primul rând trebuie să te ferești să cumperi orice piesă sau componentă care ține de siguranța la rulare sau de cea la impact. Atunci când ai nevoie de un astfel de element este mai bine să îl cumperi nou, la un preț mai mare, dar ai siguranța că se va comporta așa cum trebuie în caz de accident. Însă, parcurile de dezmembrări auto îți pot oferi o multitudine de soluții care pot reduce bugetul tău de achiziții pentru componente auto. Mai jos îți prezentăm cinci elemente, care sunt și printre cele mai căutate.

 

Farurile

Acestea sunt la mare căutare din doua motive. Cele vechi se mătuiesc și nu mai luminează cum trebuie sau mașina a fost lovita și clemele de prindere ale farurilor sau geamul farului s-au distrus. Indiferent de motiv, un far din dezmembrări se va comporta la fel ca unul nou, mai ales dacă sticla/plasticul este în stare bună, fără să fie mătuită.

Geamurile laterale

Geamurile, în general, sunt în top 5 căutări, când vine vorba de dezmembrări auto. Faci cea mai buna alegere dacă le iei la mana a doua, pentru că ele nu au un rol funcțional care să se degradeze în timp și nici nu își pierd din caracteristici.

Radiatorul

E piesa auto care se strică cel mai repede. Radiatoarele sunt înlocuite pe mașinile mai vechi, pentru că, din cauza șocurilor, capacele de plastic încep să se desprindă de elemenții de aluminiu. Mai ales când vine vara, e posibil să observi că mașina ta are pierderi de antigel, ceea ce înseamnă că ai nevoie de un radiator nou. Unul nou costa destul de mult, așa că unul la mâna a doua te va scuti de cheltuieli mari.

Grila față

La fel ca farurile, aceasta componentă de caroserie este în topul căutărilor la piese de schimb. Este o parte foarte fragilă a mașinii și cedează imediat după o tamponare, fie ea și ușoară. Atât grila dintre faruri, de la radiator, cât și grila de la spoiler sunt primele care cedează, în caz de impact. În parcurile de dezmembrări auto grilele sunt foarte bine vândute, mai ales că ele nu necesită vopsire.

Spoilerele din față și din spate

Spoilerele sunt foarte căutate la dezmembrări. Indiferent dacă le-ai zgâriat în parcare sau ai avut un mic incident în trafic și ai nevoie de bare noi, poți găsi foarte ușor unele cu care sa le înlocuiești. Există atât de multe variante la cimitirele de mașini, încât e aproape imposibil să nu găsești exact ceea ce cauți, mai ales dacă ai o mașină comună și nu foarte nouă. Este ideal să găsești elementele în culoarea mașinii tale pentru a scuti banii pentru vopsitorie.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)