autovit.ro

Ce schimbări aduce noul Logan: toate detaliile despre cel mai recent model Dacia

A treia generație a sedanului produs la Mioveni tocmai a fost prezentată, iar vânzările vor debuta până la finalul anului 2020. Cu un design exterior maturizat, cu un interior desenat mai ergonomic și cu o listă de dotări opționale care surprinde, noul Logan pare să fi prins din urmă concurența europeană. Chiar dacă vine cu prețuri majorate față de cele ale vechii generații și nu mai oferă motorizări diesel, berlina românească rămâne o propunere tentantă în segmentul automobilelor de buget.

Vezi 👉 AICI oferta noastră de AUTOTURISME

Care sunt noutățile de design
Ce schimbări s-au produs la capitolul motorizări
Cum va putea fi dotată mașina
La ce prețuri va fi disponibil noul Logan

Care sunt noutățile de design

Încă de la prima vedere, noua Dacia Logan surprinde prin designul angular și modern. Partea frontală afișează o grilă de mari dimensiuni, după trendul actual al industriei, iar farurile sunt, acum, lungi și poziționate orizontal. Semnătura luminoasă LED în forma literei Y pare inspirată de o anumită marcă supersport italiană. Pasajele roților, amplu evazate, se îmbină armonios cu liniile musculoase ale capotei. Lateralul prezintă un contur mult mai echilibrat decât până acum, iar asta, datorită plafonului plonjat către linia portbagajului și a umerilor care fac legătura dintre mânerele portierelor spate și stopuri. 

În sfârșit, Loganul are un portbagaj înglobat firesc în designul general. Oglinzile retrovizoare au un aspect mai aerodinamic decât oricând, iar portierele nu se mai prelungesc până pe marginile plafonului. Cel mai mare progres, însă, îl înregistrează noua Dacia Logan din punctul de vedere al părții posterioare. Stopurile preiau laitmotivul literei Y și sunt integrate organic în designul general. Capacul portbagajului a lăsat în urmă aparența unei cutii, iar partea superioară, conturată ca un eleron, amplifică impresia de dinamism. 

Vezi categoria noastră de ▶ PIESE

Dacia Logan schimbari

Ce schimbări s-au produs la capitolul monitorizări

Ideea de dinamism nu se regăsește neapărat și în cifrele comunicate de producător, dar orientarea Loganului către confort și economie este caracteristica de bază a acestui model, încă de la prima generație. Toate propulsoarele propuse pentru această nouă generație sunt în trei cilindri, pe benzină, cu o capacitate de un litru, iar transmisia standard este cea manuală, în cinci trepte. Motorul 1.0 SCe oferă 65 de cai-putere și este disponibil doar cu o cutie de viteze convențională. Propulsorul 1.0 TCe are 90 CP, dar cutia de viteze standard a acestuia este în șase rapoarte, cu opțiunea de a comanda o transmisie cu variație continuă. Propulsorul cel mai puternic pe care îl vor putea comanda clienții noului Logan va pune la bătaie 100 de cai-putere, tot cu o capacitate cilindrică de un litru, dar va fi disponibil doar în tandem cu transmisia manuală în șase rapoarte. 

Vezi categoria noastră de 👉 AUTOUTILITARE

dotaria Dacia Logan

Cum va putea fi dotată mașina

Spuneam că noul Logan a prins din urmă concurența europeană, iar acest lucru este suficient de vizibil din exterior, dar cât se poate de evident din habitaclu. Construit pe platforma modulară CMF a grupului Renault, Logan promite mai multă rigiditate și un scor mai bun la testele de impact. Volanul poate fi reglat, în premieră, atât pe înălțime, cât și pe adâncime, iar pe acesta și-au făcut apariția comenzile pentru pilotul automat și sunet. În versiunea de bază, sistemul Media Control oferă un suport fizic pentru smartphone, pentru cei care vor să folosească acest dispozitiv atât ca player audio, cât și ca sistem de navigație. 

Conexiunea cu mașina se face prin portul USB dedicat sau prin conexiune Bluetooth. În acest caz, telefonul va prelua comenzile vocale pe care le suportă telefoanele pe Android sau asistentul Siri și va reda muzica și indicațiile de navigație prin intermediul a două boxe. Media Display aduce un ecran tactil cu diagonala de 8 inch și păstrează legătura prin cablu cu telefonul mobil, pentru a integra setările Android Auto și cu Apple CarPlay. Media Nav plusează cu sistem de navigație nativ, compatibilitate cu Android Auto și cu Apple CarPlay, precum și cu șase boxe. Opțional, clienții Dacia vor putea comanda climatizare automată, scaune față încălzite și chiar un plafon panoramic.

pret Dacia Logan

La ce prețuri va fi disponibil noul Logan

Poate că prețul de bază, cifrat la 7.630 de euro, pe care încă îl afișează generația de Logan care se pregătește să iasă din scenă va rămâne doar o amintire, dar diferența este justificată. Un model nou, în echipare Acces, cu motorul și cu transmisia de bază, va costa 8.400 de euro, dar va oferi sistemul Media Control, sistemul de frânare de urgență automată, limitatorul de viteză, precum și șase airbag-uri și monitorizare a presiunii în pneuri. Propulsorul de 90 CP poate fi comandat pe nivelul de echipare Essential, cu un preț ce pornește de la 10.950 de euro. Modelul cu transmisie automată este accesibil pentru nivelul de echipare Comfort, de la 12.950 de euro, în timp ce propulsorul cel mai puternic, 1.0 TCe, de 100 CP, vine la 11.250 sau 12.150 de euro, în funcție de nivelul de echipare.

Noua Dacia Logan lasă în urmă multe dintre neajunsurile trecutului și propune un pachet interesant de dotări. Informațiile de mai sus te pot ajuta să compari oferta producătorului argeșean cu ce este disponibil la concurență sau pe piața second-hand. 

Credit foto: Renault

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)