autovit.ro

Ce trebuie să ai în vedere când cumperi jante second-hand

Alegerea unui set de jante second-hand pentru mașina ta poate fi destul de dificilă, mai ales dacă nu ai foarte mare experiență și este nevoie să iei în calcul mai multe aspecte. Autovit.ro trece în revistă câteva sfaturi importante de care ar fi bine să ții cont când alegi să cumperi jante second-hand pentru autoturismul tău.

Siguranță înainte de toate

 

Siguranța mașinii și a pasagerilor ar fi indicat să se regăsească în topul listei cu criterii de selecție când vine vorba de alegerea unui set de jante second-hand. Apelează la o persoană de încredere din jurul tău sau la un service auto ca să te asiguri că jantele pe care vrei să le cumperi sunt confecționate din materiale rezistente, nu sunt strâmbe și nu prezintă alte probleme de fabricație sau de uzură.

Jante de fabrică sau aftermarket

 

Proprietarii de mașini mai puțin experimentați ar fi bine să știe că jantele  pot fi clasificate în funcție de două categorii principale: Original Equipment Manufacturer (OEM), adică originale sau „de fabrică”, și aftermarket, care pot fi omologate ori neomologate. Jantele aftermarket neomologate nu au un standard de calitate. În schimb, jantele aftermarket omologate au diverse marcaje care atestă calitatea, producătorul și caracteristicile tehnice. Jantele „de fabrică” sunt, de regulă, mult mai bune decât jantele aftermarket.

Stabilește un buget adecvat nevoilor tale

 

Bugetul de care dispui este foarte important când vine vorba despre achiziționarea unui set de jante second-hand. Costul unor jante second-hand poate să varieze destul de mult, ca și în cazul altor piese auto, în funcție de model, grad de uzură sau de materialul de fabricație. Cele mai scumpe sunt, cu siguranță, jantele care arată bine și, totodată, te ajută să te simți în siguranță la drum, indiferent dacă este vorba de un bulevard sau de o autostradă. În cazul în care nu dispui de un buget suficient de generos astfel  încât să obții și siguranță și frumusețe, optează, întotdeauna, pentru jante de încredere pe carosabil.

Jantele potrivite pentru mașina potrivită

 

Alege jantele care să corespundă caracteristicilor tehnice ale mașinii tale, așa cum scrie în cartea tehnică a autovehicului. Jantele mai late sau mai grele nu doar că pot să-ți atragă sancțiuni legale, dar, cel mai probabil, îți vor influența semnificativ manevrabilitatea mașinii sau consumul de carburant. În schimb, jantele potrivite vor putea să-i confere mașinii tale mai multă stabilitate și aderență la drum.

Intră pe Autovit și cere o ofertă, iar noi te punem în legătură cu peste 500 de furnizori de piese auto.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)