autovit.ro

Ce trebuie să fac pentru a avea pregătită mașina de anotimpul rece?

Vremea rece este deja prezentă în majoritatea zonelor din țară, zăpada fiind o problemă pe anumite sectoare de drum, în special în zonele de munte. Astfel, pregătirea mașinii devine obligatorie pentru a face față sezonului rece. Mai jos îți arătăm ceea ce este esențial pentru automobilul tău pe timpul iernii.

 

În primul rând trebuie să verifici că mașina ta este în stare tehnică bună și că nu există probleme mecanice. Indiferent de natura lor, acestea sunt mai greu de rezolvat pe timpul iernii și pot duce la probleme și mai grave, mașina fiind mult mai solicitată atunci când este utilizată în condiții de iarnă. Dacă intervalul de schimb de ulei se apropie este mai bine să îl faci cât mai repede, ungerea fiind esențială în anotimpul rece, în special în zilele cu temperaturi extrem de joase. În timp, orice ulei își pierde din proprietățile de ungere, astfel încât schimbarea acestuia înainte de sezonul rece poate proteja mașina pe parcursul vieții acesteia. De asemenea, nu uita de ștergătoare, un element extrem de important pentru vizibilitate și siguranță. Dacă ștergătoarele au deja probleme cu îndepărtarea apei, acestea vor fi amplificate de prezența zăpezi și temperaturilor negative. Nu aștepta să ai probleme de vizibilitate, ci schimbă-le din timp pentru a evita orice neplăceri.

Un alt aspect important este să protejezi acumulatorul mașinii. Când temperatura scade, acumulatorul mașinii este supus unei presiuni foarte mari. De aceea, nu uita să cureți bornele de la baterie și să nu mergi inutil pe distanțe foarte scurte cu consumatorii importanți porniți. Asta va scurta perioada de viața a bateriei.

Schimbă anvelopele cu unele de iarnă de calitate bună. Încearcă să nu faci economii prea mari la acest capitol, deoarece anvelopele sunt principalul element de siguranță al unei mașini. Ține minte – legea impune montarea anvelopelor de iarnă doar în condiții de zăpadă sau gheață, dar pneurile de iarnă sunt necesare imediat cum temperatura scade sub 7 grade. Sub acest prag, anvelopele de vară devin ineficiente.

Nu pierde din vedere că nu se știe niciodată când poți rămâne blocat pe timp de iarnă în zone greu accesibile, în frig și fără acces la utilități. De aceea, pe timp de iarnă, ține în mașină un cablu de încărcare pentru telefon, lanternă, mănuși foarte groase, un fluier și chiar câteva ciocolate. Poate părea exagerat, dar micile detalii pot face diferența dintre viață și moarte.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)