autovit.ro

Ce v-ar putea tenta la un Opel Vectra?

O berlina confortabila si bine inchegata, Opel Vectra este chiar si in zilele noastre o optiune pentru foarte multi clienti romani. Si chiar daca au fost semnalate si o serie de vicii de fabricatie, acest model este inca la mare cautare pe piata masinilor second hand, o dovada fiind cele peste 440 anunturi postate pe Autovit.ro. Care ar fi explicatia?

Dupa cum bine stiti, Opel Vectra a fost comercializat in perioada martie 2002 – ianuarie 2009, iar in a doua parte a anului 2005 a trecut printr-un amplu proces de restilizare. Iar dupa incheierea perioadei de fabricatie, Opel Vectra a fost inlocuit in gama de catre modelul Insignia.

Detinatorii unui exemplar Opel Vectra III s-au declarat multumiti de calitatea fabricatiei, habitabilitatea de invidiat si portbagajul generos pentru necesitatile unei familii. Au mai punctat echiparea consistenta si performantele dinamice de top, prin comparatie cu rivalii din acele vremuri.

Opel-Vectra_2

La varsta a doua, Opel Vectra III poate tenta in primul rand prin raportul avantajos dintre pretul de achizitie/ echipare/ prestatii dinamice. De asemenea, decizia de cumparare mai poate fi influentata de rata destul de redusa a defectelor costisitoare si de motorizarile turbodiesel economice si performante. Totusi materialele folosite in habitaclu nu sunt excelente calitativ, dar in timp s-au dovedit deosebit de rezistente la uzura.

Printre neplacerile semnalate de catre detinatorii unui Opel Vectra III se numara cateva detalii de ergonomie, dar si penuria de spatii de stocare pentru obiectele de mici dimensiuni. De asemenea, antifonarea habitaclului este destul de modesta, zgomotele la rularea cu viteze de top fiind iritante la parcurgerea unor distante mai lungi.

Opel Vectra_3

O alta remarca de luat in seama la varsta a doua ar mai fi consumul de carburant destul de ridicat in cazul motorizarilor pe benzina. Posesorii unui Opel Vectra III au mai reclamat o fiabilitate scazuta a mecanismelor de actionare electrica a geamurilor fata, dar si mai multe probleme legate de instalatia audio. Tot in acest sens au mai fost semnalate defectiuni ale sistemului de inchidere centralizata si functionari neregulate ale instalatiei de ventilare.

Voi mai aveti si alte remarci legate de Opel Vectra III? Vi se pare o investitie rentabila la varsta a doua?

56 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)