autovit.ro

Cea mai simplă metodă pentru a polisha un far prea zgâriat

Cum cei mai mulți dintre noi nu conducem mașini de cea mai nouă generație, fără uzuri și fără să fie nevoie de soluții de întreținere mai complicate decât drumul către dealer pentru revizie, este foarte util de știut cum doar în 10 minute se poate aduce la lumină unul dintre cele mai importante sisteme de siguranță ale mașinii și anume farurile.

 

Datorită drumurilor extraurbane pline de pietriș și nisip, farurile sunt foarte expuse micilor zgârieturi și fenomenului de mătuire. Atunci când suprafața care le protejează este afectată prea mult, lumina care trece prin sticlă își pierde din intensitate. Ce este de făcut? Mai jos vă prezentăm o soluție foarte simplă și la îndemâna oricui, ce poate rezolva lucrurile.

Una dintre cele mai eficiente metode de a polisha un far este cu ajutorul pastei de dinți (în special cea cu efect de înălbire), a unei cârpe curate și a apei curate.

polishare farIată ce pași trebuie urmați pentru a polisha un far:

– inițial spală foarte bine farurile cu apă și cu o soluție specială de curățare pentru geamuri;

– evită să aplici pasta pe plastice, chedere, vopsea sau suprafețe cromate; dacă este prea dificil protejează-le cu o bandă adezivă;

– aplică pastă suficientă și polishează printr-o mișcare circulară suprafața de sticlă a farului;

– aplică o presiune suficient de mare și udă din ce în ce mai mult cârpa utilizată, pe măsură ce suprafața curățată devine mai clară;

– fiecare far are nevoie de minim 3-5 minute pentru curățare;

– când suprafața nu poate fi curățată mai mult, spală farul foarte bine pentru a elimina complet pasta;

– nu uita ca, în timpul procesului de curățare, să utilizezi o mănușă protectoare pentru mână;

 

Operațiunea de mai sus este una simplă, ușor de realizat și produce rezultate foarte bune, lumina fiind mai bine reflectată prin sticla clară.

 

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)