autovit.ro

Cererile pentru recuperarea taxei auto trebuie depuse până cel târziu în luna august 2018

La câteva zile după ce Guvernul a anunțat că toate taxele auto vor fi rambursate proprietarilor de automobile, oficialii au detaliat și procedura ce trebuie urmată pentru recuperarea taxelor.

Acum câteva zile Guvernul anunța că toate taxele auto vor fi rambursate până cel târziu în luna martie 2019. Pentru a intra în posesia banilor, proprietarii de automobile care au achitat taxa auto trebuie să completeze o cerere tip al cărei format va fi aprobat și publicat în 15 zile.

Alături de cererea tip, proprietarul mai trebuie să includă documentul doveditor al plății taxei în copie sau original, precum și copii după certificatul de înmatriculare al mașinii, precum și după cartea de indentitate a vehiculului. Toate aceste documente trebuie depuse apoi la ANAF. Cererile pentru recuperarea taxei auto sau a timbrului de mediu trebuie depuse până cel mai târziu la 31 august 2018.

Banii vor fi restituiți în baza deciziei emise de organul fiscal. Între 1 ianuarie 2018 și 31 decembrie 2018 vor fi rambursate sumele achitate pentru taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule și taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.

Între 1 septembrie 2018 și 31 martie 2019 vor fi rambursate și sumele achitate pentru timbrul de mediu.

Dacă taxa a fost achitată de către societățile de leasing, solicitarea privind restituirea trebuie depusă de către proprietarii care au achiziționat autovehicule în sistem de leasing financiar.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)