autovit.ro

Cinci stele la testele EuroNCAP pentru noua generație Ford Focus și Volvo XC40

Specialiștii în testarea automobilelor în caz de accident, EuroNCAP, au dat publicității cele mai noi rezultate. Noua generație a modelului Ford Focus și cel mai mic SUV din gama Volvo au primit nota maximă de cinci stele.

EuroNCAP a publicat cele mai noi rezultate fiind vizate două modele recente. A patra generație a modelului Ford Focus și noul Volvo XC40 au fost supuse testelor de impact, iar cele două modele s-au comportat exemplar.

Volvo XC40 i-a impresionat pe oficialii EuroNCAP obținând scorul general de cinci stele și un calificativ de 97% pentru protecția pasagerilor adulți, ceea ce pune modelul suedez în top cinci cele mai sigure modele testate din 2016. EuroNCAP mai spune că Volvo XC40 a obținut scorul maxim la testele de impact lateral cu barieră și stâlp, iar sistemul de frânare automată a reușit să evite coliziunea cu obstacolelele folosite în cadrul testului.

Volvo XC40 a primit scorul de 87% pentru protecția pasagerilor copii, iar pentru testul de protecție a pietonilor scorula fost 71%.

Al doilea model testat de către EuroNCAP a fost noua generație a modelului Ford Focus. Având un  scor general de cinci stele, noul Focus a primit un calificativ de 85% pentru protecția pasagerilor adulți și 87% pentru protecția pasagerilor infanți.

Singura problemă întâlnită în cazul modelului compact a fost protecția marginală în cazul unui impact din spate, acest lucru fiind cauzat de tetierele necorespunzătoare. Sistemul de frânare automată a funcționat bine atât pe timp de zi, cât și în condiții de iluminare slabă.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)