autovit.ro

Circuite auto din România: unde și cum te poți bucura de viteză, în siguranță

Trecute sunt vremurile în care liniștea nopții era spartă de racerii ocazionali, care încingeau o liniuță între două semafoare, fără nicio preocupare legată de riscurile asociate condusului agresiv. De multe ori, deznodământul cursei de ocazie se vedea la știrile de la ora 5, iar de aici și până la stereotipurile aruncate către anumite mărci auto a mai fost doar un pas. Astăzi, soluțiile adresate celor care au mai mult bun-simț decât cai putere sub capotă sunt mai accesibile ca oricând, atât din punctul de vedere al localizării pe hartă, cât și în privința dotărilor disponibile la fața locului. Dacă vrei să te familiarizezi cu performanța, să îți pui la încercare îndemânarea sau chiar să îți rafinezi tehnicile de condus sportiv, nu mai există nicio scuză pentru care să nu alegi un poligon realizat după standarde profesionale. 

Vezi 👉 AICI oferta noastră de AUTOTURISME

De ce să alegi Motor Park România

Deschis în 2014, acesta este primul circuit din țara noastră unde este permis accesul, pe pista de curse, cu mașina personală. Localizat în Adâncata, județul Ialomița, pe DN 101B, Motor Park România se află foarte aproape de București, la o distanță de doar 50 de kilometri. Pista, cu o lungime de 4,2 km, are o linie dreaptă de aproape un kilometru, pe care poate fi atinsă viteza de 300 km/h, iar cele 14 viraje de pe traseu oferă un nivel mediu de dificultate. Padocul circuitului măsoară nu mai puțin de 10.000 mp și este dotat cu 12 boxe. 

Accesul pe pistă se face doar în cadrul evenimentelor de tip track day și numai după semnarea unei declarații pe propria răspundere. Chiar dacă nu te vei afla pe un drum public, vei avea obligația de a purta centura de siguranță și chiar casca de protecție. În cazul în care nu vrei să folosești mașina personală, ai posibilitatea de a închiria una a circuitului, în schimbul unei sume ce variază între 500 și 750 de lei, în funcție de model și de numărul tururilor. Pachetele sunt accesibile doar în cadrul evenimentelor MotorPark Experience, desfășurate în timpul săptămânii și anunțate din timp. 

Vezi categoria noastră de  ▶ PIESE

circuite auto

Ce găsești la Academia Titi Aur

Așa cum o arată și numele, acest loc nu este un simplu circuit, iar prestigiul conferit de patronajul unuia dintre cei mai de succes piloți de raliu din România se susține în practică. Aici găsești nu doar o pistă cu asfalt, ci și un circuit off-road. Lungimea circuitului principal este de 1,2 km, iar lățimea acestuia are o valoare maximă de 12 metri. Poți închiria pista de asfalt pentru 10 minute, în schimbul a 150 de lei, sau să alegi o experiență palpitantă, la volanul unui Renault Clio RS Trophy, al unui Mercedes-Benz A 45 AMG, respectiv al unui Audi RS4. Prețurile, în acest caz, variază între 500 și 1.250 de lei. Adresa Academiei Titi Aur este Șoseaua București-Târgoviște, nr. 205. Accesul se face prin intermediul DN1A, cu ieșire din Crevedia. 

Ce te surprinde la Transilvania Motor Ring

În cazul în care nu ar exista suficiente motive pentru care să vizitezi Transilvania, acest circuit de viteză poate fi argumentul final. Cu 3,7 km de pistă asfaltată, dintre care doar linia dreaptă are 700 de metri, Transilvania Motor Ring are o lățime care variază între 11 și 14 metri. Piloții de ocazie au la dispoziție 11 boxe, iar serviciul de cronometrare rapidă te ajută să ai o imagine clară a evoluției performanțelor tale, de la un tur la altul. Tarifele valabile pentru închirierea circuitului cu scopul de a desfășura evenimente private variază între 3.860 și 6.191 lei, în funcție de perioada anului. Prețurile sunt valabile pentru două ore, dar există posibilitatea de a închiria Transilvania Motor Ring pe o durată de până la 12 ore. Circuitul se găsește în localitatea Cerghid, ce face parte din orașul Ungheni, județul Mureș. Poți ajunge în acest loc folosind drumul județean 151B. 

Cum este Prejmer Circuit

Tot în Transilvania, dar lângă Brașov, se găsește unul dintre circuitele de karting cele mai moderne din țara noastră. Cu o pistă a cărei lungime ajunge la 1250 de m, a cărei lungime variază între 8 și 10 metri, circuitul Prejmer are 14 viraje. Linia dreaptă a pistei are o lungime de 170 de metri. În cazul în care vrei să-ți completezi vizita în Orașul de sub Tâmpa cu o tură serioasă de karting, găsești acest loc pe Drumul Național 11, la kilometrul 16. 

Vezi categoria noastră de 👉 MOTOCICLETE

transilvania motor ring

De ce să mergi la Amckart 

Situat pe șoseaua de centură a Bucureștiului, în Tunari, acest circuit este deschis de luni până duminică și îți pune la dispoziție karturi cu puteri cuprinse între 4 și 13 CP. Mai mult, aici găsești și vehicule potrivite cu nevoile unui copil cu înălțimea de minimum 1,25 m. Cursele se pot face și după asfințit, datorită nocturnei. Tariful general este de 60 de lei pentru 10 minute, cost la care se adaugă 5 lei/cursă, pentru fiecare participant, în cazul în care se folosește sistemul de iluminare a pistei. Complexul se întinde pe mai mult de 2.500 de metri pătrați și dispune de 200 de padocuri. Tot în acest loc vei găsi și o școală de karting, în cazul în care îți surâde un parcurs competițional, dincolo de distracția ocazională. 

Ponturile de mai sus te ajută să îți exersezi veleitățile de pilot, fără să faci vreun compromis la capitolul siguranță. Fie că le vei considera niște opțiuni de petrecere a timpului liber, fie un motiv bun de a-ți depăși limitele, acum știi unde găsești cel mai neted asfalt. 

Credit foto: Shutterstock

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)