autovit.ro

Citroen C3 Aircross – trecere de la monovolum la crossover

Citroen a prezentat primele poze și informații despre crossoverul lor de clasă mică, denumit C3 Aircross. Acesta va înlocui în gamă vechiul C3 Picasso, care avea o caroserie de monovolum. Din punct de vedere tehnic, noul C3 Aircross utilizează aceeași platformă ca și Peugeot 2008 și Opel Crossland X.

 

Tipic pentru Citroen, personalizarea este unul dintre punctele forte ale noului crossover. La fel ca și la alte modele ale mărcii, viitorii clienți vor putea opta pentru nu mai puțin de 90 de combinații pentru culorile de la exterior, dar și pentru una dintre cele cinci combinații pentru designul exterior. Chiar dacă a evoluat de la un monovolum practic și spațios, C3 Aircross nu a pierdut din aceste caracteristici. Astfel, bancheta spate este fracționabilă în raport de 60/40, poate culisa pe lungime pe o distanță de 150 mm, iar după rabatare creează o suprafață plană nu portbagajul. Acesta are un volum util ce variază de la 410 la 1.289 de litri.

CL 17.055.038

Cu dimensiuni extrem de compacte (lungime de doar 4,15 metri), Citroen C3 Aircross este perfect croit pentru traficul din oraș dar, în plus, are o gardă la sol de 20 cm care permite incursiunea pe drumuri neasfaltate. În plus, sistemul Grip Control asigură o tracțiune optimă indiferent de condițiile terenului. Acesta oferă patru moduri de funcționare – Standard, Sand, All-Road, Snow și ESP Off. Sistemul Grip Control este completat de cel de asistență la coborârea pantelor, care asigură mai multă siguranță pe secțiunile de teren cu înclinare mare.

În ceea ce privește motorizările, noul Citroen C3 Aircross poate fi echipat cu motorul de 1,2 litri PureTech. Acesta are doar trei cilindri și este disponibil în trei versiuni de putere, de 82 CP, 110 CP și 130 CP. Pentru cei care preferă dieselurile există opțiunea propulsorului 1.6 BlueHDI, în două versiuni de putere, de 100 C, respectiv 120 CP. Pentru unitatea pe benzină de 110 CP există posibilitatea optării pentru o cutie automată cu șase trepte, în timp ce restul motorizărilor dispun de o cutie manuală.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)