autovit.ro
B SECTIUNI

Primăria București aduce o serie de clarificări legate de interzicerea automobilelor Euro 1 și Euro 2

Primăria Capitalei spune că nu intenționează să interzică circulația mașinilor cu norme de poluare Euro 1, Euro 2 sau non-Euro de la 1 ianuarie 2019.

După ce acum câteva zile, unul dintre membrii Consiliului General al Municipiului București a depus un proiect ce vizează interzicerea circulației automobilelor cu norme de poluare Euro 1, Euro 2 sau non-Euro.

Conform declarațiilor consilierului, proiectul urma să intre pe ordinea de zi a Consiliului General în această luna sau mai, Primăria București a negat acest lucru prin intermediul unui comunicat de presă. Oficialii de la primărie spun că nu intenționează să interzică circulația automobilelor în funcție de gradul de poluare, o astfel de deciziue urmând a fi luată doar în urma unei consultări publice.

“Primăria Municipiului Bucureşti nu are în vedere adoptarea, în perioada imediat următoare, a unor reglementări referitoare la accesul în Capitală autovehiculelor încadrate în anumite categorii de poluare. Astfel de prevederi se adoptă, ca orice decizie care vizează restricţii aplicate cetăţenilor, după o analiză temeinică. Aşa cum municipalitatea a comunicat în trecut, intenţia este de a demara un sondaj de opinie sau o altă formă de consultare publică, eventual studii de impact cu privire la acest subiect. Iniţiativa preluată în presă în ultimele zile aparţine unui consilier general, fiind depusă în nume personal, fără ca etapele de fundamentare să fi fost parcurse. Din acest motiv, precizăm că documentul nu are valoare oficială, nu include contribuţia aparatului de lucru al primarului general, aşadar nu prezintă punctul de vedere al municipalităţii.”, spune comunicatul de presă emis de Primăria București.

Proiectul prevedea ca automobilele cu normă de poluare non-Euro, Euro 1 și Euro 2 să nu mai poată circula în București începând cu 1 ianuarie 2019. Mașinile Euro 3 ar fi primit aceeași interdicție din 2020 iar cele Euro 4, din 2021. Circulația acestor automobile ar fi fost interzisă doar în intervalul orar 6 – 22.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)