autovit.ro
B SECTIUNI

CNADNR verifică un segment din autostrada Lugoj-Deva, suspectă pentru erori de execuție

CNADNR a anunțat că execută verificări pentru un segment al autostrăzii Lugoj-Deva, acesta fiind suspect de erori de execuție din partea constructorului. Dacă se constată că acesta este construit defectuos nu este exclusă închiderea și posibil chiar refacerea acestuia.

După scandalul în urma căruia a fost închisă o secțiune de 22 de kilometri din autostrada Orăștie-Sibiu pentru că aceasta a fost construită defectuos, CNADNR a decis să verifice și alte lucrări ale aceluiași constructor. Primul intrat în atenția autostrăzilor este un segment din Lotul II al autostrăzii Lugoj-Deva. Lucrarea a fost executată de constructorul italian Salini Impregilo. Conform unor rapoarte primite de oficialii companiei de autostrăzi, construcția acestui lot suferă de erori de execuție. Deși inițial s-a vehiculat demolarea unei porțiuni a acestei autostrăzi, la fel ca în cazul Orăștie-Sibiu, ulterior directorul general CNADNR, Narcis Neaga a negat acest lucru spunând că nu se pune acestă problemă: “Am început verificări pe baza rapoartelor de neconformitate. Sunt patru rapoarte care practic se repetă. S-au luat mostre, s-au luat carote şi ele sunt acum la laboratoare. Dacă testele noastre confirmă că acolo sunt probleme, nu ezităm şi îi punem să scoată tot. Nu demolat, că nu se pune problema de demolat. Săptămâna viitoare avem rezultatele la teste”.

autostrada

Dacă CNADNR decide să închidă acest segment de autostradă pentru efectuarea de reparații, România va reuși performanța să încheie anul cu mai puțini kilometri de autostradă. După închiderea segementului de 22 km din autostrada Orăștie-Sibiu, e posibil să mai pierdem 17 kilometri din autostrada Lugoj-Deva. De asemenea, CNADNR a anunțat că verifică atent și tronsoanele de autostradă aflate actualmente în execuție.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)