autovit.ro

Posibil impozit special pentru persoanele fizice care vând mai mult de două automobile pe an

Guvernul vrea un impozit special pentru persoanele fizice care vând mai mult de două mașini pe an. Noul regim fiscal urmează să fie inclus în modificările Codului Fiscal pentru 2018.

Începând cu 2018, Codul Fiscal va suferi o serie de modificări importante. Una dintre acestea se referă la persoanele fizice ce vând mai mult de două automobile pe an. Acest tip de activitate va fi încadrată în categoria persoanelor ce realizează activități independente.

Proiectul pentru modificarea Codului Fiscal prevede instituirea unui regim fiscal distinct, aplicabil persoanelor fizice ce transferă din patrimoniul personal, în cursul unui an, mai mult de două autoturisme. Astfel, pentru cel de-al treilea autoturism vândut vor fi aplicabile regulile de impunere specifice activităților independente.

Asta înseamnă că din venitul total obținut anual din vânzarea de mașini vor fi scăzute cheltuilile forfetare iar din suma obținută se vor plăti contribuții sociale pentru pensii (CAS) și sănătate (CASS).

Aceste măsuri fiscale sunt propuse pentru limitarea înmatriculorilor de automobile second-hand. Piața pentru mașinile la mâna a doua a crescut spectaculos după eliminarea taxei numită timbru de mediu la începutul acestui an.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)